Morant diu que no es multarà ni s'obligarà empreses que se'n vagen o es queden en cap territori

La ministra i líder del PSPV alerta que cal treballar per a convertir la Comunitat Valenciana en una destinació atractiva per als negocis

Diana Morant atén els mitjans de comunicació, este dijous
Diana Morant atén els mitjans de comunicació, este dijous / À Punt NTC

La secretària general del PSPV i ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha assegurat este dijous que no es multarà ni obligarà les empreses a anar-se'n o quedar-se en cap territori. És la resposta que ha donat als periodistes que l'esperaven congregats al Palau de la Generalitat, on tenia previst reunir-se amb el president, Carlos Mazón, quan li han preguntat per les conseqüències que podria tindre per a la Comunitat Valenciana la fusió del BBVA i el Banc Sabadell.

Morant ha assenyalat que el que ha de fer el cap del Consell i el que farà el PSOE és garantir "que la Comunitat Valenciana siga una comunitat d'oportunitats". "Lamentablement, en els últims mesos estem veient com empreses que havien mostrat interés a quedar-se o assentar-se en la Comunitat Valenciana estan replantejant-s'ho", ha lamentat. La dirigent socialista ha dit que "cal veure de quina manera" es torna a convertir esta autonomia en "un territori interessant per a les empreses", però ha insistit que això no s'aconseguirà a través "ni de l'obligació ni de la multa, sinó del treball constant" amb les companyies.

Unes hores abans, Mazón havia mostrat públicament preocupació per la possible fusió dels dos bancs, ja que el Sabadell té la seu social a Alacant i no està clar si la conservaria després de l'absorció per part del BBVA. A més, l'operació suposaria que "dos grans entitats financeres concentrarien quasi el 60% del mercat" a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats