Morant afirma que les mesures del govern com el indults o l'amnistia "han rebaixat la tensió al carrer"

La ministra i secretària general del PSPV explica que "estem ara en una Catalunya més tranquil·la on ha prevalgut la convivència i que va votar que ara sí que vol quedar-se a Espanya majoritàriament"

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, en el Congrés dels Diputats esta setmana,
La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, al Congrés esta setmana / Jesús Hellín (Europa Press)

La secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Diana Morant, ha afirmat este divendres que "les contínues mesures que ha pres el govern d'Espanya des dels indults a la llei d'amnistia han rebaixat molt la tensió al carrer".

"Només cal anar a Catalunya per a veure que la Catalunya d'ara no té res a veure amb la del 2017 o del 2018", ha subratllat Morant, que ha exposat estes consideracions en el col·loqui Més Europa i Més Alacant, organitzat pel diari Información a Alacant.

En el seu judici, va haver-hi abans un "desistiment de funcions" per part del govern popular de Mariano Rajoy, que "va contribuir també al conflicte i la fractura de Catalunya".

"Ara ja no passegem per uns carrers plens de banderes amb llaços grocs. Allò era una Catalunya groga que la ciutadania deia que no se sentia identificada amb aquella Espanya. Segurament perquè el govern de Mariano Rajoy els tractava a porrades", ha dit.

"Ara estem en una Catalunya més tranquil·la on ha prevalgut la convivència i que va votar fa poques setmanes que ara sí que vol quedar-se a Espanya majoritàriament", ha afirmat la ministra.

Una societat catalana que, al seu juí, se sent identificada amb l'Espanya que "avança, que fa progressar la societat, que creix. Això és el que ha significat l'amnistia", ha subratllat Morant.

La ministra ha assenyalat que "la majoria de la cambra" ha decidit aprovar "una llei d'amnistia, de reconciliació, de perdó i de convivència".

També et pot interessar

stats