Montero assegura que les ajudes del nou Perte aniran "especialment" a plantes de bateries com la de Sagunt

 La ministra d'Hisenda ha reconegut al Congrés que revisaran les inversions a Alacant i buscaran solucions a la indústria ceràmica de Castelló

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, intervé durant la primera jornada del debat de totalitat del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2023
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, intervé durant la primera jornada del debat de totalitat del projecte de pressupostos generals de l'Estat del 2023 / Mariscal (EFE)

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimecres en el ple del Congrés que la pròxima convocatòria d'ajudes del Perte VEC (Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat) anirà “especialment dirigida” a les plantes de bateries.

Així ho ha manifestat, durant el debat de totalitat del projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2023, davant de la preocupació del diputat de Compromís, Joan Baldoví, per les ajudes en la possible gigafactoria de Sagunt (Camp de Morvedre), per a la qual ha demanat “un esforç” a l'executiu espanyol.

“No tinga cap dubte que tornarem a traure una convocatòria del Perte-VEC, i que inclou la fàbrica de bateries i la posada industrial que s'estava fent a Sagunt”, ha dit Montero, explicant que la primera convocatòria d'ajudes “ha cobert determinats elements del Perte", però que “hi haurà una segona convocatòria”.

Aquesta segona convocatòria, ha dit, estarà “especialment dirigida a la posada en marxa de plantes de bateries, on la Comunitat Valenciana té gran part de les seues expectatives per a la creació de noves ocupacions i d'una ocupació tecnològica”.

El govern espanyol revisarà les inversions a Alacant

Durant el debat al Congrés, la ministra d'Hisenda ha reconegut que hi ha errors en el repartiment d'inversions estatals a Alacant, que ha quedat a la cua de tot l'Estat, i s’ha compromés a revisar-les. “S’ha respectat el conjunt de la inversió territorial, però és cert que hi ha asimetries. Per tant, s’han de revisar les inversions d’Alacant”, ha confirmat. 

D'altra banda, Montero també ha acceptat la discussió en la recerca de solucions a la indústria ceràmica gasintensiva de Castelló.

També et pot interessar

stats