Montero afirma que Iglesias deixarà el govern cap al 20 d’abril, a les portes de la campanya electoral

La portaveu del govern espanyol no confirma que Díaz substituïsca Iglesias i argumenta que serà Sánchez qui farà pública la constitució de l’executiu. 

El vicepresident Pablo Iglesias en el Consell de Ministres d'aquest dimarts
El vicepresident Pablo Iglesias en el Consell de Ministres d'aquest dimarts / Efe

El vicepresident segon del govern i ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias, abandonarà el govern espanyol “cap al 20 d’abril” per a dedicar-se a la campanya electoral com a candidat d’Unides Podem a la presidència de la Comunitat de Madrid. Així ho ha anunciat la ministra portaveu, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Segons la portaveu de l’executiu, Iglesias va traslladar al president Sánchez aquest termini ahir dilluns. 

D’altra banda, i pel que fa a la configuració del govern, una vegada Pablo Iglesias abandone el càrrec, Montero ha insistit que serà el president Sánchez qui anunciarà l’estructura de l’executiu. “La constitució del govern és una qüestió que correspon al president”, ha remarcat en diverses ocasions. 

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias han mantingut una breu reunió aquest dimarts, després del Consell de Ministres. En finalitzar, La Moncloa ha comunicat que “hi ha acord” en els canvis que hi haurà al si de l’executiu i que “sols falta rematar alguns detalls pel que fa a l’acord de coalició”. 

Ara bé, en preguntar-li en diverses ocasions sobre la possibilitat que la ministra Yolanda Díaz substiuïsca Iglesias en la vicepresidència, com ella mateixa va afirmar ahir a través de Twitter, María Jesús Montero ha argumentat que qui decideix qui ocupa cada càrrec és el president del govern: “Entenc l’interés periodístic, però és el president del govern qui ha de donar-ne el detall”, apuntava. 

 

En canvi, sobre el que sí que s’ha pronunciat María Jesús Montero és sobre la possibilitat que la vicepresidenta tercera, Nadia Calviño, abandone la presidència de la comissió d’assumptes econòmics. La portaveu del govern ha descartat aquesta possibilitat. María Jesús Montero es pronunciava en aquests termes després que els periodistes li plantejaren que si Díaz assumeix la vicepresidència segona, en l’organigrama del govern espanyol estaria per damunt de Nadia Calviño. 

Davant de la possibilitat que l'eixida d’Iglesias de l’executiu puga modificar la relació entre els dos socis de govern, el PSOE i Unides Podem, la ministra portaveu ha afirmat que “el full de ruta del govern no ha variat”. “No entenem que haja d’haver-hi una nova relació”, ha afirmat Montero.

També et pot interessar

stats