Montanejos acull el ple del Consell que aprovarà ajudes directes als afectats per l’incendi

Ximo Puig ha indicat que es necessiten mesures estructurals i ha mostrat preocupació per les altes temperatures que s'esperen enguany

Incendi forestal declarat a l'Alt Millars
Imatge de com ha quedat la muntanya després de l'incendi forestal declarat a l'Alt Millars / Manuel Bruque / Efe

El municipi de Montanejos, a l’Alt Millars, acull aquest divendres el ple del Consell on està previst aprovar ajudes directes per als afectats per l’incendi forestal que es va declarar a Vilanova de Viver. 

Precisament aquest dimarts l’han donat per extingit, després de quasi 20 dies actiu. Encara que l’incendi estava controlat des del 31 de març, després d’haver estat actiu huit dies i d’obligar a desallotjar vora una quinzena de nuclis de població de l'interior de l’Alt Millars i de Terol, a la superfície cremada van quedar bombers forestals. El foc va arrasar 4.700 hectàrees de vegetació “d’alt valor ecològic”, segons va avaluar Emergències dies després.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat les conseqüències “extremadament negatives” del foc i ha indicat que aquestes ajudes suposaran anar “resolent aquesta qüestió molt dramàtica” en l'àmbit de la capacitat de la Generalitat.

El cap de l'executiu ha indicat també que es necessiten mesures “de caràcter estructural” i ha mostrat preocupació per les altes temperatures que s'esperen per a enguany.

També et pot interessar

stats