Mompó presenta un equip de govern paritari i exclusivament del PP

Tindrà una vicepresidència i dotze delegacions

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, i el seu nou equip de govern
El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, i el seu nou equip de govern / Raquel Abulaila (Europa Press)

El president de la Diputació de València, el popular Vicent Mompó, ha presentat aquest dimecres el seu nou equip de govern, que serà paritari —integrat per sis dones i sis homes—, tots pertanyents al grup del PP en la institució provincial. Mompó ha donat a conéixer les delegacions després que divendres passat resultara elegit president de la corporació en representar la llista amb més diputats, ja que durant les dues votacions celebrades es va mantindre l'empat a quinze els blocs de dreta (PP i Vox) i esquerra —PSPV i Compromís.

Ens Uneix, partit que tenia la clau per a inclinar el govern, va decidir mantindre el vot per a la seua candidata, Natalia Enguix, i no va permetre desfer l'empat. Després de resultar triat, Mompó va garantir que oferiria a aquesta diputada entrar en el seu govern per a aconseguir un "executiu estable" i perquè "ningú més que ells s'ho mereixen", mentre que Ens Uneix es va reafirmar en què la seua "línia roja" per a participar en aquest executiu és Vox.

Davant aquest escenari, segons informa la Diputació en un comunicat, Mompó ha signat aquest dimecres el decret de nomenament dels diputats que conformen el nou equip de govern, que compta amb una vicepresidència i un total de 12 delegacions.

  • Reme Mazzolari, regidora a l’Ajuntament de Llíria (Camp de Túria), ha sigut nomenada nova vicepresidenta i diputada de Cooperació Municipal, Carreteres i Contractació.
  • Paz Carceller, alcaldessa de Puçol (Horta Nord), estarà al capdavant de l'àrea d'Assistència Jurídica i Tècnica a Municipis. 
  • Laura Sáez, alcaldessa de Carlet (Ribera Alta), coordinarà l'àrea d'Hisenda.
  • Avelino Mascarell, alcalde de Xeraco (Safor) serà el nou diputat de Medi Ambient, Prevenció de Riscos Forestals i Desenvolupament Rural.
  • Immaculada González, regidora a Picassent (Horta Sud), encapçalarà l'àrea de Benestar i Inclusió Social, Salut Pública i Igualtat.
  • Francisco Comes, alcalde de Massanassa (Horta Sud), serà el nou diputat d'Educació i Cicle Integral de l'Aigua.
  • Rocío Gil, regidora de l’Ajuntament de València, s’encarregarà de les competències de Joventut i Teatres.
  • Pedro Cuesta, tinent d’alcalde de Meliana (Horta Nord), serà el nou responsable de Turisme i Esports. 
  • Juan Ramón Adsuara, alcalde d’Alfafar (Horta Sud), assumirà sota la seua responsabilitat les delegacions de Fons Europeus, Administració Electrònica i Innovació. 
  • Francisco Teruel, alcalde de Benimodo (Ribera Alta), encapçalarà Cultura.
  • Ricardo Gabaldón, alcalde d’Utiel (Requena-Utiel), serà l'encarregat de coordinar les delegacions d'Administració General i Bandes de Música. 
  • Amparo Folgado, alcaldessa de Torrent (Horta), ha sigut nomenada diputada de Govern Obert i Integritat Institucional. 

També et pot interessar

stats