El Mobile World Congress reuneix a Barcelona el rei, Sánchez i Aragonès

Ni Aragonès ni l'alcadessa de Barcelona, Ada Colau, han rebut el monarca quan ha arribat al Museu Nacional d'Art de Catalunya per a presidir el sopar inaugural del Mobile

La ministra Reyes Maroto, Pedro Sánchez, el rei Felip VI, i enfront, Pere Aragonés i Nadia Calviño
La ministra Reyes Maroto, Pedro Sánchez, el rei Felip VI, i enfront, Pere Aragonés i Nadia Calviño / Quique García. (Efe)

La invasió d'Ucraïna per Rússia, que ha obligat a modificar les agendes de La Zarzuela i de La Moncloa, no ha impedit que el rei Felip VI i Pedro Sánchez acudiren a Barcelona aquest diumenge amb motiu del Mobile World Congress.

El rei, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, han tornat a coincidir aquest diumenge i també coincidiran dilluns en diferents actes. No obstant això, ni Aragonès ni l'alcadessa de Barcelona, Ada Colau, han rebut el monarca quan ha arribat al Museu Nacional d'Art de Catalunya per a presidir el sopar inaugural del Mobile.

Sí que ho han fet el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, la delegada del govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el president del Consell de GSMA, José María Álvarez-Pallete.

El rei ha saludat alguns dels assistents al sopar, com la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i alguns empresaris.

Durant el sopar, el rei presideix la taula principal, formada per 19 persones, entre elles Sánchez, Aragonès, Calviño, Colau i el director general de la GSMA, Mats Granryd.

Aragonès ha defensat la seua presència en els dos actes, malgrat que havia renunciat assistir a la Conferència de Presidents de La Palma (finalment suspesa per la crisi d'Ucraïna), en la qual també coincidiria amb el rei.

Dimecres passat, el president de la Generalitat va dir que acudiria al Mobile World Congress per evitar que un "monarca que no ha triat ningú desplace el legítim representant dels catalans" en aquesta cita mundial.

També et pot interessar

stats