La reforma del finançament cau de la pròxima conferència de presidents

Isabel Rodríguez ha valorat positivament la proposta de la Comunitat Valenciana perquè s'ha fet des del "consens previ" de les forces polítiques i els agents socials

Isabel Rodríguez aquest divendres a la seu de la patronal a València
Isabel Rodríguez aquest divendres a la seu de la patronal a València / À Punt NTC

El canvi de model de finançament no estarà en l'ordre del dia de la pròxima conferència de presidents autonòmics del 25 de febrer. Ho ha confirmat la ministra i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, que s'ha reunit aquest divendres a la seu de la patronal a València amb els agents socials.

Rodríguez ha valorat positivament la proposta de la Comunitat Valenciana en el finançament perquè s'ha fet des del consens de les forces polítiques i els agents socials i ha destacat que el govern "escolta" els valencians.

"Valore que han fet un treball previ d'acord polític i social i això és molt important, aquest acord previ que demanda el govern d'Espanya de cara a poder afrontar de manera eficaç una vertadera reforma del sistema de finançament autonòmic", ha afirmat.

Per la seua banda, el cap del Consell, Ximo Puig, també ha valorat l'acord del govern i els agents socials que ha tingut com a resultat la reforma laboral i "genera el millor escenari possible per a la recuperació econòmica".

Per a Puig, "pactar no és trair, és mirar per l'interés general del país" i, una millor cohesió a Espanya, diu, "passa pel respecte i la justícia entre tots els ciutadans a l'hora de tindre els serveis públics".

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha assenyalat que el finançament autonòmic afecta no sols a la Comunitat Valenciana, sinó a moltes comunitats i, per tant, "s'ha de resoldre entre el govern i l'oposició. El que volem és certesa".

També et pot interessar

stats