Minuts de silenci per a rebutjar el crim masclista de Benidorm

El Consell condemna l'últim assassinat per violència de gènere i la ciutat de la Marina Baixa decreta 24 hores de dol oficial

El membres del Consell i els diputats han participat aquest dimarts en el minut de silenci per la última víctima de la violència de gènere
El membres del Consell, la delegada del govern i diputats han participat aquest dimarts en el minut de silenci per l'última víctima de la violència de gènere / À Punt NTC

El Consell ha volgut manifestar, amb la concentració de tres minuts de silenci a les portes de les Corts, “el rebuig de tota la societat valenciana” a l’últim crim masclista del territori, el que ha comés aquest cap de setmana un home a Benidorm en posar fi a la vida de la seua parella, de 68 anys. Aquest municipi, on residia des de fa uns anys la dona assassinada, també ha decretat 24 hores de dol oficial.

La concentració dels membres del Consell s’ha celebrat a les portes del parlament valencià, ja que aquest dimarts se celebrava el debat de política general, que també ha començat amb un minut de silenci.

"És important que fem aquesta reflexió i crida contra el masclisme i la violència de gènere, que s'ha convertit en la principal xacra contra les dones. Hem de treballar tots units per a enderrocar-la", apuntava la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en finalitzar la concentració.

Benidorm, de dol des de les 13:00 h

Una hora més tard, a les 13 hores, hi ha hagut una concentració a Benidorm per a manifestar el rebuig a l'últim crim masclista del territori. A eixa hora també comencen les 24 hores de dol oficial que ha aprovat l'Ajuntament.

L'Ajuntament benidormer ha informat que el dia de dol comença aquest dimarts a les 13 hores, amb una concentració silenciosa de cinc minuts en la plaça de Ses majestats els reis d'Espanya, on es troba l'edifici consistorial.

La delegació del govern ha confirmat que es tracta d'un crim de violència de gènere. El cos de la dona assassinada aquest diumenge, originària del País Basc però resident a Benidorm des de feia uns anys, presentava dues punyalades.

La Policia Local el va trobar quan es van desplaçar al domicili de la víctima per a comunicar-li la mort, en un accident de trànsit, de la seua parella, que va xocar frontalment contra una grua a l’altura de la Vila Joiosa.

Segons ha informat la delegació del govern contra la violència de gènere, la víctima no tenia fills menors d'edat i tampoc hi havia denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

El recompte d'enguany: 31 víctimes

A més del de Benidorm, l’assassinat de dues dones a Palència i Màlaga eleven a 31 el nombre de víctimes mortals d’enguany per violència de gènere a tot Espanya. Les dones que patisquen algun tipus d’agressió masclista poden telefonar al 016. És anònim, gratuït i confidencial.

Aquest servei atén tant les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista com les persones del seu entorn que volen informar-se sobre com ajudar-les.

També et pot interessar

stats