La ministra Rodríguez: “Les Falles també són marca Espanya, formen part del patrimoni universal”

Monasterio, Edmundo Bal o Martínez Almeida són alguns dels polítics que han desembarcat a València en les primeres festes massives després de dos anys

La ministra Isabel Rodríguez escolta les explicacions dels membres de la falla Na Jordana, que ha visitat aquest divendres
La ministra Isabel Rodríguez escolta les explicacions dels membres de la falla Na Jordana, que ha visitat aquest divendres / À Punt NTC

València també ha tingut aquest divendres degoteig, però no de precipitacions, sinó de polítics. Els principals partits de l'arc parlamentari estatal han volgut xafar carrer. Ningú vol perdre's la visibilitat que tenen garantida amb l'assistència a les festes més multitudinàries dels últims dos anys.

Entre ells la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, qui afirmava que “les Falles no són només patrimoni dels valencians, que són els que les han preparat i cuidat durant tot aquest temps, les Falles també són marca Espanya, formen part del patrimoni universal”.

La també portaveu del govern espanyol ha destacat, mentre visitava la falla Na Jordana, la importància de les festes com a motor econòmic dels territoris que les acullen. “La cultura també és indústria i per això es cuida des de les normes”, ha afegit.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, per la seua banda ha recordat que, tot i els quasi dos anys de pandèmia, “no s’ha perdut la gran participació i l’ànima dels fallers i les falleres” i ha destacat que les Falles són unes festes d’acollida. En aquest sentit, ha apuntat que la societat valenciana acollirà aquest cap de setmana milers de visitants que acudiran fins al territori atrets per la festa fallera. Finalment, Puig ha agraït al col·lectiu faller l’empatia que ha demostrat durant la pandèmia.

Edmundo Bal atén els mitjans de comunicació davant de la falla Convent de Jerusalem
Edmundo Bal atén els mitjans de comunicació davant de la falla Convent de Jerusalem / À Punt NTC

Edmundo Bal, de Ciutadans, també ha visitat la falla Convent Jerusalem, la guanyadora d'enguany, acompanyat de tota la cúpula de la formació. “És un plaer, un orgull, estar ací”, admetia davant els mitjans de comunicació.

Isa Serra, de Podem, també manifestava la seua satisfacció per estar a València celebrant allò que és “patrimoni de la humanitat”.

Isa Serra, de Podem, davant de la falla municipal a València
Isa Serra, de Podem, davant de la falla municipal a València / À Punt NTC

També estan a València aquest divendres l'alcalde de Madrid, el popular José Luis Martínez Almeida, a qui han acompanyat els representants del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, entre ells el líder Carlos Mazón. “És la primera vegada, però al cap de tres hores d’arribar a València ja dic que no serà l'última”, afirmava.

Representants del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, amb l'alcalde de Madrid, al centre en la falla Convent Jerusalem
Representants del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, amb l'alcalde de Madrid, al centre en la falla Convent Jerusalem / À Punt NTC

La líder de Vox, Rocío Monasterio, qui eixirà aquesta vesprada en l’Ofrena, també ha visitat aquest matí alguns monuments de la ciutat de València. Hores abans de preparar-se per a aquest acte, reivindicava “la diversitat de la cultura espanyola, que és l’enveja de tot al món”. 

Rocío Monasterio, de Vox, en la falla del Mercat Central de València, hores abans d'eixir en l'Ofrena
Rocío Monasterio, de Vox, en la falla del Mercat Central de València, hores abans d'eixir en l'Ofrena / À Punt NTC

També et pot interessar

stats