Convent de Jerusalem guanya el primer premi de la Secció Especial

La falla és de l'artista Pere Baenas García i fa una crida al respecte i a la preservació del medi ambient

La comissió Convent Jerusalem celebra el seu primer premi de Secció Especial de les Falles 2022
La comissió Convent de Jerusalem celebra el primer premi de la Secció Especial de les Falles 2022 / Jorge Gil (Europa Press)

La falla Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, de l'artista Pere Baenas García, ha guanyat el primer premi de la Secció Especial de les Falles 2022, amb el lema 2030, que fa una crida al respecte i a la preservació del medi ambient.

El segon premi ha sigut per a la falla Cuba - Literat Azorín, de Vicente Martínez Aparisi, mentre que el tercer se l’ha endut la falla Plaça del Pilar, de l’artista Paco Torres Josa (Estudi Falles 3D).

En la comissió, que enguany revalida el màxim guardó del Cap i Casal i obté el primer premi que fa 17 en la seua història, els desborda l'alegria. La fallera major, Cristina Madrero, ha dit a À Punt NTC que “no té paraules” per a expressar l'emoció, i ha volgut donar l’enhorabona a l’artista Pere Baenas García “perquè s’ha deixat la pell, i això s’ha notat”. Per la seua banda, el president de la comissió, Paco Segura, s’ha mostrat agraït i “molt feliç i content” perquè els artistes de les dues falles han fet “un grandíssim treball” i concretament Baenas ha fet “una obra extraordinària a la qual li ha posat tot el carinyo i tot el cor”. També ha volgut dedicar el premi a tota la comissió, que “sempre treballa per estar al més alt”.

Detall de la Falla '2030', de l'artista Pere Baenas García que ha atorgat el primer premi de la secció especial a la comissió Convent de Jerusalem
Detall de la Falla '2030', de l'artista Pere Baenas García que ha atorgat el primer premi de la secció especial a la comissió Convent de Jerusalem / Facebook: @fallaconvento

Premis À Punt

Com cada any, À Punt Mèdia ha atorgat el seu propi premi, a les tres falles que més han agradat al jurat, format per algunes de les cares visibles de la cadena. La guanyadora ha sigut la falla Duc de Gaeta - La Pobla de Farnals, per la falla Renovar-se o morir, de l’artista Marcos Soriano Soriano, amb un ninot que representa la seu d’À Punt a Burjassot com una piràmide “misteriosa” a la “Vall de les Komunicacions de Burxasor”, on hi ha el faraó de la segona dinastia, Alfredhotep Kostamon, que van soterrar amb tots els súbdits i súbdites. 

En segon lloc ha quedat la falla Lo Rat Penat, d’Andrés Muñoz Meroño, amb un ninot sobre l’encreuament dels carrers de les Illes Canàries i de Lo Rat Penat, mentre que el tercer lloc ha sigut per a la falla Manuel Melià i Fuster - Carles Cortina, la Nova de Campanar, de José Miguel Aparicio Serrano, amb un ninot sobre la Paella Russa.

Aquest dijous, dia 17, a les 10:00 hores s'obri el termini per a les votacions del Premi del Públic, que estarà obert fins al dia 19 a les 10:00 hores.

Així queda la classificació de les falles de la Secció Especial

  • 1r premi, a la falla Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal (Pere Baenas García)
  • 2n premi, a la falla Plaça del Pilar (Falles 3D SL, Paco Torres Josa)
  • 3r premi, a la falla Cuba - Literat Azorín (Vicente Martínez Aparisi)
  • 4t premi, a la falla Almirall Cadarso - Comte d'Altea (Manuel Algarra Salinas)
  • 5é premi, a la falla Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana (Carlos Carsí García)
  • 6é premi, a la falla Na Jordana (Mario Gual del Olmo)
  • 7é premi, a la falla Exposició, Misser Mascó - Arévalo Baca (David Sánchez Llongo)
  • 8é premi, a la falla Regne de València - Duc de Calàbria (Sergio Musoles Ros)
  • 9é premi, a la falla Sueca - Literat Azorín (Santaeulalia Tematización SL)
  • 10é premi, a la falla Av. Malva-rosa - Antoni Ponz - Cavite (Art en Foc i Mario Pérez Sánchez)

Premis d'Enginy i Gràcia

  • 1r premi, a la falla Almirall Cadarso - Comte d'Altea (Manuel Algarra Salinas)
  • 2n premi, a la falla Regne de València - Duc de Calàbria (Sergio Musoles Ros)
  • 3r premi, a la falla Na Jordana (Mario Gual del Olmo)

També et pot interessar

stats