La devoció pot més que la pluja: milers de fallers desfilen en l'Ofrena a la Mare de Déu

La Junta Central Fallera ha avançat una hora el castell de focs per a esquivar el temporal

Milers de fallers desfilen en l'Ofrena a la Mare de Déu / À Punt NTC / Europa Press

L'Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, una de les cites més emotives del calendari faller, ha començat aquest dijous a la vesprada malgrat l'oratge advers que ha fet dubtar de la viabilitat, fins tot just unes hores abans.

Aquest mateix matí, la Junta Central Fallera ha debatut si continuar o no l'acte –després d'haver-se suspés la mascletà i l'arreplega de premis pel vent i la pluja– i, finalment, ha donat llum verda a l'homenatge a la Geperudeta, tenint en compte que les previsions meteorològiques apuntaven que les precipitacions amainarien cap a la vesprada.

Així, la desfilada ha començat amb pluja feble, menys públic del que és habitual i un ritme ràpid. El que no ha faltat, com sempre, és la devoció i emoció dels fallers i falleres en arribar a la plaça de la Mare de Déu, veure la imponent figura i depositar les flors que compondran el mantell.

Està previst que més de 93.000 persones desfilen entre aquest dijous i divendres davant de la patrona dels valencians. Els participants en aquest acte són els integrants de les comissions falleres que pertanyen a la Junta Central Fallera de València, de cases regionals i d'altres festes de la Comunitat Valenciana.

El castell de focs artificials s'avança per a esquivar el temporal

La Junta Central Fallera ha anunciat que s'avança una hora el castell de focs artificials que els Germans Caballer han de disparar aquest dijous a la nit al passeig de l'Albereda. Per tant, a causa de la previsió meteorològica, la disparada serà a les 00:00 hores.

També et pot interessar

stats