La ministra de Justícia adverteix que seria un "escàndol" la dimissió de Carlos Lesmes

Pilar Llop, sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial: “Si Feijóo presenta hui la seua llista de candidats, arribem a l'acord”

El rei Felip, al costat del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i la ministra de Justícia, Pilar Llop, durant l'acte d'obertura de l'any judicial
El rei Felip, al costat del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i la ministra de Justícia, Pilar Llop, durant l'acte d'obertura de l'any judicial / J.J Guillém (Efe)

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha assegurat que seria un "escàndol" nacional i europeu la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes.

A més, ha reptat al líder del PP Alberto Núñez Feijóo a donar "hui mateix" els noms dels jutges candidats per a escometre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i arribar a un acord. Segons la ministra, ja hi ha una llista de jutges triats prèviament i que són "independents".

Per a la ministra, el bloqueig que existeix per a renovar aquest òrgan parteix del PP que "és qui té la clau per a aconseguir la majoria. L'única força que posa condicionament per a la renovació és el PP", ha advertit.

Llop ha assegurat que "hi ha una llista de jutges i magistrats triats prèviament esperant a ser nomenats i són independents, reuneixen tots els requisits per a ser nomenats. Només fa falta que el PP pose el nom dels seus candidats".

Al seu judici, "anteposar condicions a la renovació indica que no hi ha cap voluntat de renovar-lo". En aquest sentit, ha manifestat que li semblaria "injust i un escàndol" que Lesmes es veiera obligat a dimitir per aquest motiu.

També et pot interessar

stats