La ministra de Defensa aclareix que Espanya no es planteja enviar tropes a Ucraïna

Recorda que l'article 5 de l'OTAN que obliga a intervindre en cas d'agressió a un aliat no s'aplicaria a Ucraïna perquè no forma part de l'Aliança

La ministra de Defensa, Margarita Robles, en una imatge d'arxiu
La ministra de Defensa, Margarita Robles, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La ministra de Defensa, Margarita Robles, assegura que el govern espanyol "no s'ha plantejat mai" enviar militars espanyols a sòl ucraïnés. Segons ha recordat en una entrevista en Onda Cero, l'article 5 dels membres de l'OTAN que obliga a respondre conjuntament per l'agressió a un país aliat no s'aplicaria a Ucraïna, ja que el país no pertany a l'Aliança Atlàntica. 

Robles ha explicat que les missions espanyoles a la zona "estaven totes absolutament previstes". Assegura que l'enviament del vaixell Meteoro, la fragata Blas de Lezo i el caçamines Sella pertany a les "missions permanents" d'Espanya amb l'OTAN al Mediterrani i "en cap cas ofensives, sinó de dissuasió i, sobretot, d'estabilitat i de preservació de la pau".

"Jo crec que s'ha dramatitzat massa a vegades perquè no es coneix quina és la participació d'Espanya en l'OTAN des de fa moltíssims anys", ha afegit.

La titular de Defensa ha restat importància a les crítiques de les ministres d'Unides Podem Ione Belarra i Irene Montero i de l'exvicepresident del govern Pablo Iglesias sobre la intervenció d'Espanya en el conflicte, deixant clar que "en els àmbits de política exterior i de defensa, l'únic que marca les directrius establides per la llei és el president del govern".

"Què més voldríem que viure en un món feliç en el qual no hi haguera la covid, ni guerres, ni persones vulnerables, i quant a aquests discursos genèrics amb el 'no a la guerra', naturalment que hi estem tots, però després hi ha una realitat desgraciadament, que hi ha guerres i el que cal fer és treballar per la pau", ha recalcat la ministra, que ha conclòs: "Si Espanya vol tindre el lideratge per a buscar la pau, hem de comprometre'ns com el que som, un país seriós".

També et pot interessar

stats