Espanya enviarà dos vaixells de guerra al mar Negre amb l'OTAN

L’enviament arriba en plena tensió amb Rússia per la situació que es viu a Ucraïna

MARGARITA ROBLES
Imatge d'arxiu de la ministra de Defensa, Margarita Robles / Agències

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha avançat que Espanya enviarà en "3 o 4" dies la fragata Blas de Lezo al mar Negre, cap a on va partir fa dos dies el caçamines Meteor, un enviament que arriba en plena tensió amb Rússia per la situació que es viu a Ucraïna.

Robles, en declaracions als mitjans de comunicació durant la visita que ha fet aquest dijous a un centre de vacunació militar, s'ha referit així a la situació internacional i a la crisi derivada de la intenció d'Ucraïna d'entrar en l'OTAN.

La ministra de Defensa ha recordat que Espanya fa anys que participa en tots els desplegaments que organitza l'OTAN, i en aquest cas concret s'ha avançat l'eixida dels vaixells, dins del que ha acordat amb l'organització. 

Robles ha assenyalat que també s'està valorant la possibilitat que hi haja un desplegament aeri a Bulgària en què participe Espanya. A més, ha recordat que des de fa sis anys Espanya manté més de 300 persones a Letònia, per tant, ha dit, "la participació d'Espanya en l’OTAN està vigent des de fa molts anys".

En qualsevol cas, en referència a la crisi a Ucraïna, ha dit que la posició d'Espanya, com la de l'organització atlàntica en el seu conjunt, és que per a solucionar-la existisca una resposta diplomàtica que afavorisca la desescalada de tensió en la zona. No obstant això, ha advertit que l'"OTAN és molt clara" en el seu posicionament i ha assenyalat que "Rússia no li pot dir a cap país el que pot fer, i l’organització defensarà qualsevol país que hi vulga entrar", ha acabat dient.

També et pot interessar

stats