La ministra Carcedo, partidària d'equiparar la gestació subrogada al tràfic d'òrgans

Vicente Bellver, del Comité de Bioètica, ha tornat a demanar la prohibició de la gestació subrogada a través d'una convenció universal.

La nova ministra de Sanitat s'ha mostrat partidària d'equiparar la gestació subrogada amb el tràfic d'òrgans i de menors

La nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, s'ha mostrat partidària d'equiparar la gestació subrogada amb el tràfic d'òrgans i de menors, amb l'objectiu que aquesta pràctica puga ser declarada il·legal en l'àmbit internacional.

 

La ministra opina que "s'han de prendre decisions internacionals i declarar il·legals" aquestes pràctiques que, gestionades per les agències de maternitat subrogada, permeten a ciutadans espanyols recórrer a aquesta tècnica de reproducció en altres països.

 

Carcedo ha recordat que aquesta pràctica està prohibida a Espanya, "però els nadons arriben, i no poden ser apàtrides", perquè estan emparats per un conjunt de drets. Segons Carcedo, és per això que s'ha d'actuar amb caràcter previ i evitar que existisquen els convenis internacionals entre països que faciliten aquestes pràctiques.

 

Sobre les agències de gestació subrogada que operen a Espanya, la ministra ha advertit que "s'haurà d'analitzar en quin marc legal es mouen i, si traspassen algun límit en assumptes que interferisquen amb la legislació espanyola, es podria actuar".

 

Per la seua banda, el doctor en Dret i membre del Comité de Bioètica d'Espanya (CBE), Vicente Bellver, ha declarat que la gestació subrogada internacional confirma un "panorama dantesc", i que hauria de ser objecte de prohibició a causa del risc d'explotació al qual es veuen sotmeses les dones.

 

El CBE, organisme que assessora el Govern espanyol sobre matèries relacionades amb l'ètica i la salut, ja va emetre fa un any un informe en aquesta mateixa línia, en què demanava prohibir la maternitat subrogada perquè consideraven que els contractes de gestació subrogada comporten una explotació de la dona i un dany als interessos superiors del menor.

 

 

 

 

 

També et pot interessar

stats