El Ministeri de Treball i els sindicats arriben a un preacord sobre l’Estatut del Becari

La patronal CEOE no s’ha sumat a aquest pacte, perquè rebutja arribar a nous acords per la dissolució de les Corts

La vicepresidenta segunda y ministra de Trabajo y Economía Social, Yolanda Díaz
La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz / Chema Moya (EFE)

El govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT han arribat aquest divendres a un preacord sobre l’estatut de les persones en formació pràctica no laboral en l’àmbit de l’empresa, més conegut com a Estatut del Becari. Un pacte al qual no s’ha sumat la patronal CEOE-Cepyme, que rebutja arribar a nous acords per la dissolució de les Corts després de l’avanç electoral. El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ja es va despenjar de la negociació aquesta setmana.

No obstant això, encara falten alguns detalls per a tancar el text i que l’executiu espanyol puga aprovar-lo com a reial decret en Consell de Ministres. El text “es troba a punt de culminar; per tant, l’acord és imminent”, ha remarcat UGT, i afegeix que recollirà “gran part” de les demandes dels sindicats, com la “definició clara de les pràctiques per evitar fraus, la compensació de despeses o l’establiment d’un règim sancionador efectivament dissuasori”.

Per la seua banda, la postura de la CEOE és contrària a aquest acord, en primer lloc, “per la forma”, ja que considera que “no és apropiada l’aprovació d’aquesta norma en un període de dissolució de les cambres ni concorre urgent i extraordinària necessitat”.

En segon lloc, la patronal no dona suport a aquest acord "pel fons", ja que creu que "limita tant el nombre d'hores i incrementa tant la burocràcia que perjudicarà la formació pràctica de l'alumnat, una cosa imprescindible per a garantir l'ocupabilitat i bastir ponts entre la formació teòrica i el món del treball".

També et pot interessar

stats