El Ministeri de Treball pacta amb els sindicats apujar 35 euros el salari mínim fins als 1.000 euros

La patronal CEOE es desmarca novament de la que és la segona pujada de l'SMI des de setembre de 2021

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz
La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz / Efe

El Ministeri de Treball i els sindicats UGT i CCOO han pactat elevar 35 euros el salari mínim interprofessional (SMI) fins a situar-ho en 1.000 euros bruts en 14 pagues des de l'1 de gener de 2022.

L'increment, anunciat aquest dimecres per la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, satisfà les demandes dels sindicats majoritaris, mentre que la patronal CEOE torna a quedar-se fora de l'acord, tal com ja va anunciar ahir i com va ocórrer en la pujada prèvia d'aquest indicador.

Després de la firma de l'acord, la ministra ha assenyalat que aquesta pujada "és una fita molt important per al país", un fet que du a terme "amb satisfacció i alegria", després d'haver mantingut negociacions amb patronal i sindicats des de dilluns.

L'anterior pujada de l'SMI es va aprovar al final del passat mes de setembre. La pujada, aprovada pel Consell de Ministres i pactada amb els sindicats i sense la patronal, va incrementar en 15 euros mensuals el salari mínim interprofessional, fins als 965 euros al mes en 14 pagues.

Díaz, en una compareixença posterior a la signatura de l'acord, ha agraït a tots els agents socials el treball realitzat en aquesta taula i ha assenyalat que, encara que l'acord només s'ha subscrit amb els sindicats, el que importa és que hi ha hagut diàleg social.

"El govern i els agents socials que hui signen aquest acord compleixen amb el seu país. Apujar l'SMI ha sigut molt positiu per al nostre país i molt positiu per a la nostra economia", ha destacat la vicepresidenta, que ha afegit que la "millor eina per a combatre la pobresa laboral" és l'SMI.

També et pot interessar

stats