La patronal rebutja per unanimitat elevar l'SMI a 1.000 euros

La negativa de la CEOE implica que l'increment de l'SMI serà de nou fruit d'un acord bipartit entre el govern i els sindicats CCOO i UGT

El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi
El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi / Javier Cebollada (Efe)
08 de febrer 2022 - 14:53

El comité executiu que la CEOE reunit aquest dimarts amb caràcter extraordinari ha rebutjat "per unanimitat" la proposta del govern d'elevar el salari mínim interprofessional (SMI) a 1.000 euros mensuals des de l'1 de gener d'enguany. Representarien una pujada de 35 euros respecte dels 965 euros actuals.

El Ministeri de Treball es va reunir aquest dilluns amb els agents socials CCOO, UGT, CEOE i Cepyme per a abordar la pujada de l'SMI per al 2022 i els va donar unes hores per a analitzar la seua oferta en els seus òrgans de direcció.

El sindicat CCOO ja ha donat el sí a la proposta del govern i la UGT ja va ratificar en l'última executiva un SMI de 1.000 euros.

La negativa de la patronal a donar suport a aquesta pujada significa que l'increment de l'SMI serà de nou fruit d'un acord bipartit entre el govern i els sindicats CCOO i UGT, com ja va succeir quan l'SMI va pujar de 950 a 965 euros al setembre.

D'aquest acord es van despenjar les organitzacions empresarials CEOE i Cepyme, que entenien que no era el moment d'elevar el salari mínim atés que l'economia espanyola estava en els inicis de la recuperació i la creació d'ocupació podria veure's danyada.

També et pot interessar

stats