Ministeri i autonomies abordaran la regulació dels allotjaments turístics la setmana que ve

La ministra Rodríguez admet a Vila-real que el creixement d’apartaments està tensionant el sector

La ministra Rodríguez, la segona per l'esquerra, observa alguns dels productes de Porcelanosa exposats en la seu de l'empresa a Vila-real
La ministra Rodríguez, la segona per l'esquerra, observa alguns dels productes de Porcelanosa exposats en la seu de l'empresa a Vila-real / À Punt NTC

La taula sectorial que reuneix el Ministeri d'Habitatge i les comunitats autònomes es reunirà la setmana que ve per a abordar el problema de la regulació dels allotjaments turístics, ja que "requereix una atenció preferent". Així ho ha anunciat la ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez, des de Vila-real, on visitava la taulellera Porcelanosa.

Rodríguez admetia que este tipus d’allotjaments estan tensionant el sector, per això cal abordar l’assumpte i trobar-hi solucions. En este sentit, la ministra ha avançat que el 24 de maig es reuniran els representants del seu ministeri amb els de les autonomies amb la intenció de "secundar-les en esta necessària intervenció del mercat per a regular diferents interessos".

La ministra ha explicat que des del seu departament estan abordant "qüestions excepcionals" que s'estan donant en el mercat de l'habitatge, "com les que es produeixen en grans ciutats com Barcelona o Madrid o en les ciutats més atractives des del punt de vista turístic, com Màlaga o València".

Segons ha dit, en estos llocs han sorgit noves formes de lloguer turístic que fins ara es dedicaven a un ús residencial, la qual cosa està "tensionant el mercat, incrementant el cost de les rendes per a llogar i impossibilitant que la majoria de la ciutadania amb un salari complet puga pagar un lloguer".

Rodríguez ha destacat que, en la reunió de la setmana que ve, mantindrà una reunió "per a analitzar eixes bones pràctiques i oferir a les comunitats autònomes i ajuntaments la nostra mà estesa per a donar-los suport en esta necessària intervenció del mercat per a regular diferents interessos".

"Si he de regular l'interés, com a ministra defense que entre l'interés econòmic que significa el lloguer turístic i l'interés social que significa el dret a l'accés a l'habitatge, cal prioritzar el dret a l'accés a l'habitatge", ha afegit.

Els ajuntaments tenen "molt a dir"

Així mateix, ha indicat que també convocarà els ajuntaments, per a la qual cosa s'ha dirigit a la presidenta de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), "ja que els ajuntaments també tenen molt a dir". "És important que totes les administracions anem en la mateixa direcció i sumem esforços", ha conclòs.

La responsable d'Habitatge ha fet este anunci en la visita a la seu de l'empresa Porcelanosa, a la Plana Baixa, on ha destacat l'impuls empresarial del grup castellonenc en matèria d'innovació.

També et pot interessar

stats