El ministeri ajorna a dimecres la presentació de les mesures urgents per a pal·liar el caos de rodalies

La ministra es reunirà a València amb el Consell per a plantejar el pla de xoc, mentre les plataformes d’usuaris reclamen inversions estructurals

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies de Renfe
Imatge d'arxiu d'un tren de rodalies de Renfe / À Punt NTC

El pla de xoc per a millorar el servei de rodalies continua acumulant retards. El govern espanyol s’havia compromés a presentar les mesures urgents per a pal·liar el caos del transport públic que arrossega el transport ferroviari, però no ho farà fins a la setmana vinent, concretament el dimecres, quan la ministra de Transports, Raquel Sánchez, es reunirà amb el Consell a València.

La ministra posarà damunt la taula les mesures urgents que planteja l’executiu espanyol, però les associacions d'usuaris ja adverteixen que l'anterior pla de xoc, el de 2020, no va millorar gens el transport públic, per això demanen reformes estructurals. “Un pla de xoc és pobre, en les rodalies de València tenim un problema estructural”, defensa Rafael Villalba, portaveu de la plataforma Indignats amb Renfe.

De fet, demà divendres de vesprada hi ha convocada una nova concentració de plataformes en defensa del transport públic a València per a reclamar solucions per a les comunicacions ferroviàries.

Reducció del servei i cancel·lacions

El 2021 s'han cancel·lat més de 7.600 trens de rodalies al nostre territori. Una situació límit, que fa créixer la indignació dels viatgers, especialment durant aquestes festes, que a la reducció de tren, s’han afegit les cancel·lacions. A aquestes circumstàncies s’afigen les suspensions a què ha obligat l’incendi de l'estació de Massalfassar des de fa dues setmanes, que han disparat el caos en la línia C6, que uneix Castelló de la Plana i València. 

Davant aquest deteriorament del servei, el Consell demana mesures urgents. “Alcem la veu contra Renfe i el ministeri, perquè se solucione la situació de rodalies de València”, advertia el conseller de Mobilitat. A més, afegia que “hi ha un problema d’infrainversió durant molts anys”. 

També et pot interessar

stats