La mesa del Congrés decideix aquest divendres si suspén els diputats empresonats

Batet va demanar el dijous un informe als lletrats de la cambra perquè es pronunciaren sobre la qüestió.

Reunió de la mesa del Congrés d'aquest dijous
Reunió de la mesa del Congrés d'aquest dijous / Efe

La mesa del Congrés torna a reunir-se aquest divendres, últim dia de campanya electoral del 26M, per a abordar la situació dels quatre diputats catalans empresonats preventivament. L’òrgan de govern de la cambra baixa pretén analitzar en aquesta reunió l’informe que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va encarregar dijous als lletrats perquè expliquen els fonaments sobre els quals procedir o no a la suspensió d’Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull. 

La petició de l’informe ha ajornat un dia més la decisió sobre el futur dels parlamentaris d’Esquerra Republicana i JxCAT i ha estat avalada per la majoria de la mesa, on els representants del PSOE i Unides Podem superen en una relació de cinc a quatre els de PP i Ciutadans, que s’oposaven a demanar-ho perquè no el consideren necessari. La intenció de Batet és que el Congrés resolga el conflicte aquest mateix divendres, una vegada que tinga l’informe dels serveis jurídics de la cambra a la mà. “Si l’informe ho permet, l’objectiu és que la mesa estiga en condicions de prendre la decisió”, va afirmar el dijous. 

Tant PP com Ciutadans insisteixen que la suspensió dels diputats catalans ha de ser immediata. La formació taronja ha avisat que demanarà la dimissió de Batet si aquest divendres no els retira del seu càrrec, mentre que els populars amenacen de reprovar-la i denunciar-la per prevaricació. 

També et pot interessar

stats