Més-Compromís s'imposa com a nova proposta de nom del Bloc

En la segona volta de la votació aquesta denominació ha sumat el 63% dels sufragis.  

El Consell Nacional del Bloc, reunit el passat desembre.
El Consell Nacional del Bloc, reunit el passat desembre
14 de març 2021 - 20:01

Més s'ha imposat a Ara en la segona volta de la votació no vinculant de la proposta per al futur nom del Bloc, el partit majoritari en la coalició Compromís. Més-Compromís ha sigut l'opció escollida pel 63% de la militància que ha participat en el procés, un 27% més dels que han optat per Ara-Compromís. Els cinc noms presentats inicialment per la formació valencianista eren Ara, Avancem, Lliures, Més i Valentia, però tres d'ells es van abandonar perquè no van rebre suficients sufragis.

L'opció d'un canvi de nomenclatura s'emmarca en la "reformulació ideològica i refundació organitzativa" del partit, com va indicar Vicent Marzà en Les notícies del matí  aquest dimecres. La formació busca ampliar el marc d'acció i els eixos centrals sobre els quals ha d'actuar i posar l'accent, com l'ecologisme, el feminisme, la diversitat sexogenèrica, la democràcia interna, el progressisme i el valencianisme.

Cal recordar que en aquesta consulta no s'ha triat el nou nom del partit, ja que això només pot decidir-ho la militància en el VIIIé Congrés del Bloc previst per al 26 i 27 de juny. Així doncs, l'objectiu de la votació ha sigut ajudar l'equip de la ponència política a decidir quin nom proposen en el document. De fet, Més-Compromís és una proposta que s'ha de debatre i podrà ser esmenada durant el procés congressual.

A hores d'ara, una reforma del reglament precongressual ha permés que la junta tinga lloc amb un delegat per cada quatre militants. La comissió, però, prioritzarà que el congrés siga assembleari si la situació sanitària al País Valencià és "molt favorable".

També et pot interessar

stats