Merino obri la porta a una llista conjunta amb el PP, encara que "no és el moment"

La síndica de Ciutadans veu difícil donar suport als pressupostos i intentaran millorar-los via esmenes

Ruth Merino, aquest dilluns
Ruth Merino, aquest dilluns / Ciutadans

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, ha obert la porta a una llista electoral conjunta amb el PPCV i considera que "seria una opció que es podria valorar, però que no és el moment". Així, s'ha mostrat disposada a estudiar quan serà el moment la possibilitat d'unes llistes al costat del PP, recordant que ja va succeir en comunitats com Navarra i Euskadi. Però ha puntualitzat que "el 2023 queda molt lluny encara".

No obstant això, Merino ha remarcat que les sigles de Ciutadans haurien d'estar en aquesta candidatura i que el PP té una postura diferent sobre les llibertats individuals, ja que en el seu partit advoquen "per regular i no prohibir". A més, a parer seu, Ciutadans no pot perdre l'oportunitat d'exercir com a frontissa i evitar que es perpetue el bipartidisme.

Tampoc ha tancat la porta a un possible govern amb Vox, però ha subratllat que no tenen res a veure, que estan en contra dels extremismes i que haurien de veure els resultats de les eleccions i les polítiques que proposa aquest partit per a pactar.

D'altra banda, ha augurat que la reforma de la llei electoral valenciana que va presentar el Botànic no es portarà a les Corts abans del final de la legislatura perquè no veu que el PSPV vaja per feina, encara que ha reconegut que amb el manteniment de la barrera al 5% es perden molts vots.

Oposició "molt més ferma" als pressupostos

La líder de la formació taronja ha afirmat que "molt haurien de canviar els pressupostos" de la Generalitat per al 2022 perquè el seu partit els secundara, encara que intentaran millorar-los via esmenes. Així ho ha declarat després d'un desdejuni informatiu en la seu del partit, de cara a la tramitació del projecte de pressupostos de la Generalitat que segueix fins a Cap d'Any.

Merino ha garantit que treballaran "fins a l'últim moment" per a millorar-los perquè no creu que siguen els comptes que els valencians necessiten, però ha advertit que mantindran una oposició "molt més ferma" que la de l'any passat, quan es van abstindre per l'excepcionalitat de la pandèmia i perquè es van acceptar diverses propostes seues.

Les seues esmenes se centraran en sis pilars a llarg termini: baixada d'impostos per a "eixir de l'infern fiscal; aposta per la joventut amb complements salarials o incentius per a comprar un habitatge; reforç de la sanitat "des dels fonaments" amb més metges i millor atenció; "llibertat educativa"; retallada de l'administració i de la despesa supèrflua per a evitar duplicitats i "balafiaments"; i futur sostenible.

"Altres polítiques", una posada en escena

Ruth Merino també ha rebutjat l'acte "Altres polítiques" de dissabte a València. En la seua opinió, no és necessari un esdeveniment sol protagonitzat per dones, com tampoc d'homes, i no va ser més que "una posada en escena en què creu que alguna de les cinc intentava buscar el seu lloc".

També et pot interessar

stats