Merino defén que la llei de concòrdia busca "que el reconeixement a les víctimes polítiques siga per a tots"

Barrera, vicepresident primer, ha afirmat que al paretó de Paterna, que visiten Bolaños i Morant aquest dimarts, "abans del 39 es va afusellar moltíssima gent"

Paretó Paterna
Imatge d'arxiu d'un homenatge al paretó de Paterna (Horta Nord) / À Punt NTC

La portaveu del Consell, Ruth Merino, ha assegurat que la futura llei de concòrdia que plantegen el PP i Vox defensa que "els homenatges i el reconeixement a les víctimes polítiques siga per a tots". Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, preguntada sobre la visita d'aquesta vesprada dels ministres Félix Bolaños i Diana Morant al mur de Paterna (Horta Nord), i l'inici del debat d'aquesta llei a les Corts aquest dimecres.

"Nosaltres estem encantats d'homenatjar una víctima, unes víctimes i unes altres, que és el que justament es pretén aconseguir amb aquesta llei de concòrdia", ha manifestat Merino, que ha remarcat que amb la llei de memòria democràtica quedaven fora les víctimes del terrorisme.

"Lluny d'ofensives i de confrontacions, nosaltres el que hem fet ha sigut ampliar i obrir els braços i obrir a totes les víctimes de qualsevol tipus de violència política, vinga on vinga, el reconeixement que crec que es mereixen tots", ha emfasitzat la portaveu.

Barrera: "[A Paterna] abans del 39 es va afusellar moltíssima gent"

Per la seua part, el vicepresident primer, Vicente Barrera, ha afirmat que al paretó que hui visiten els ministres socialistes, "abans del 39, es va afusellar moltíssima gent". En aquesta línia, ha qualificat d'"increïble" que un govern estatal d'esquerres "no vulga reparar totes les víctimes". "Això no és igualtat, això no és concòrdia, això és sectarisme", ha subratllat.

En declaracions a la premsa a la seu de la vicepresidència, el també conseller de Cultura i Esport ha insistit que mentre s'aprova la nova llei, continua vigent la llei de memòria democràtica, que no agrada ni al PP ni a Vox, però que respecten.

El màxim representant de Vox en el Consell ha manifestat que el govern espanyol podrà recórrer contra la futura norma valenciana "al tribunal intergalàctic" si vol, però ha argumentat que la llei de concòrdia servirà "per a reparar totes les víctimes, les d'un bàndol i les d'un altre, perquè ací hi va haver assassinats, hi va haver persecució religiosa i hi va haver persecució política" per totes dues parts.

També et pot interessar

stats