Mazón considera clau les conselleries d'Educació i Sanitat i anuncia que acabarà amb l'"Oficina de Policia Lingüística"

Les delegacions negociadores del PP i Vox s’han reunit aquest dimecres per a començar a configurar el nou Consell

Les delegacions de Vox i el PP per a les negociacions per a formar el nou Consell / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de juny 2023 - 11:09 Actualitzat: 15 de juny 2023 - 17:11

El futur president de la Generalitat, el popular Carlos Mazón, ha afirmat sobre el Consell de coalició amb Vox que per al PP les conselleries d'Educació i de Sanitat són “claus”, i ha indicat que té pensada una persona per a ocupar la cartera encarregada "de posar fi al procés a la valenciana" a l'escola.

No obstant això, ha insistit en una entrevista en la cadena Cope que encara no han començat a parlar del repartiment de carteres entre PP i Vox i ha demanat ser "respectuós amb els temps".

El president del PPCV ha remarcat el compromís “irrenunciable” que hi haja "llibertat educativa" i es traga "la ideologia" de les aules.

Una de les primeres coses que cal fer amb urgència és posar fi a l'Oficina de Policia Lingüística, posar fi a tot un exèrcit d'assessors lingüístics nomenats a dit i reconstituir la figura dels inspectors educatius

Així, ha indicat que una de les primeres coses que cal fer "amb urgència és acabar amb l'Oficina de Policia Lingüística", manera en què ha anomenat l'Oficina de Drets Lingüístics. "I posar fi a tot un exèrcit d'assessors lingüístics nomenats a dit i reconstituir la figura dels inspectors educatius", ha rematat.

Ha lamentat que el requisit lingüístic haja arribat a la Sanitat, on per a consolidar una plaça de metge "compta el mateix el valencià que el doctorat en la teua formació", i ha assenyalat que cal posar fi "al 'procés' a la valenciana" que l'esquerra ha aplicat a la Comunitat Valenciana durant els darrers huit anys.

"A mi això sí que em sembla vergonyós, sí que em faria vergonya, utilitzant les paraules que l'amable ministra Alegria em va dedicar ahir" en parlar de l'acord de govern entre PP i Vox, ha assenyalat Mazón.

En l'entrevista també s'ha pronunciat sobre la rapidesa amb què el PP i Vox han arribat a un acord que fa només uns dies es veia llunyà. Mazón ha dit que estava en l'obligació de conformar un govern com més prompte millor, com havia demanat la ciutadania.

"Els més benvolents li diuen audàcia o ganes, en qualsevol cas hi ha hagut diàleg i ganes de posar-nos en marxa perquè jo entenc que tinc l'obligació i la devoció de començar al més prompte possible el govern que han volgut els ciutadans de la Comunitat Valenciana", ha explicat.

A més, el líder dels populars valencians no ha volgut esperar a després de les eleccions generals del 23J per a formalitzar el pacte també perquè, ha dit, "cada dia que passa, el germà de Puig va augmentant les subvencions i ja va camí als dos milions d'euros".

Vox és perfectament conscient que el PP té 40 diputats a les Corts i Vox en té 13 i ha de respectar aquest fet

Finalment, ha indicat que en les negociacions que duran a terme Vox "és perfectament conscient" que el PP té 40 diputats a les Corts i Vox en té 13 "i ha de respectar aquest fet", així com que el “protagonisme” correspon a qui li l'han donat els valencians en les urnes, al PP.

Així mateix, ha dit que després de concretar l'acord, des d'ara mateix "comencen les tasques" de confecció del programa de govern que, segons ha destacat, per part del PP "compta amb més de 2.000 mesures".

Primera reunió entre PP i Vox per a formar el nou govern

Precisament aquest dimecres al matí s’ha celebrat a les Corts la primera reunió entre les delegacions del PP i Vox per a avançar en les línies generals de l'acord de govern de la Generalitat.

Els representants de Vox en la comissió de treball són David García, Vicente Barrera i Juan Pablo Cruz, i per part del grup popular el director de campanya, Miguel Barrachina, Laura Chuliá, i María Gómez. La reunió s’ha prolongat durant tota la jornada de hui i continuarà durant les pròximes jornades a través de converses telefòniques. 

També et pot interessar

stats