Mazón: “Treballem amb la idea de posar ja en marxa el nou Consell, no hi ha per què esperar”

El candidat del PP a la presidència de la Generalitat evita concretar la distribució dels departaments que farà amb Vox

Roda de premsa de Carlos Mazón a les Corts / Foto: Manuel Bruque (Efe) / Vídeo: À Punt NTC
À Punt NTC
Anna Verge @apuntnoticies
13 de juny 2023 - 17:39 Actualitzat: 13 de juny 2023 - 21:42

El candidat del Partit Popular a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa a les Corts que a partir de demà s’asseurà a concretar el principi d’acord a què ha arribat hui amb Vox. “Treballem amb la idea de posar en marxa tan prompte com siga possible el nou Consell de la Comunitat Valenciana. Dins dels marc dels terminis, no hi ha per què esperar”, ha assegurat.

Mazón ha evitat concretar en tot moment la distribució del futur Consell que compartirà amb la formació d’extrema dreta. “Ens centrem en allò que anem a fer, les conselleries ja arribaran”, ha sentenciat. En aquest sentit, el líder dels populars ha reiterat que formaran un executiu amb menys conselleries, menys alts càrrecs i menys assessors i “amb menys despesa política inservible”. 

En una compareixença de mitja hora íntegrament en castellà, Mazón ha respost a les preguntes de tots els mitjans de comunicació. En l’inici de la intervenció, el popular ha aprofitat per a agrair el treball de les delegacions de tots els partits i s’ha mostrat “molt satisfet” per l’acord per a governar a la Comunitat Valenciana. “Davant la negativa del PSPV per a buscar una abstenció i la negativa de Compromís, hem continuat treballant per a buscar un executiu estable i ho hem aconseguit”, ha celebrat. 

Mazón ha insistit en el fet que serà un cap del Consell que governe per a tota la ciutadania i que busque “grans consensos” en les votacions a través del diàleg. “Estarem a l’altura de la responsabilitat que té el càrrec, d’allò que significa governar per a tots i totes, sense ideologies imposades, amb llibertat i sense prejuís”, ha manifestat. 

Així mateix, el líder dels populars valencians s’ha referit en tot moment als cinc eixos en els quals començaran a treballar a partir de demà. Aquests són: llibertat, “perquè tots puguem triar”; desenvolupament econòmic, “per a reduir despesa innecessària i impulsar l'economia”; sanitat i serveis socials, “per a reforçar la sanitat pública i els serveis socials”; identitat, “per a defendre i recuperar els nostres senyals d'identitat; i, finalment, suport a les famílies, “per a fomentar la natalitat, seguretat i promoció de les famílies”.

Preguntat sobre l’anunci que el candidat de Vox, Carlos Flores, no formarà part de l’executiu valencià i liderarà la llista de la formació a València per al Congrés en les eleccions del 23J, Mazón ha deixat clar que el PP no ha pres aquesta decisió i que la respecten. Cal recordar que dilluns el portaveu del comité de campanya del PP, Borja Sémper, va admetre que la condemna per maltractament de Flores era una "línia roja". Tot i això, ha agraït que Flores “haja donat el millor d'ell mateix” en les negociacions. 

Tot i això, en una conversa informal amb els periodistes, ha avançat que el Consell estarà format per nou conselleries més la Presidència. Encara que no ha concretat quines seran per a cada partit. A més, ha dit que no renunciarà a les polítiques d’Igualtat, però sí que derogarà aquesta conselleria. També ha confirmat que derogarà l’impost de successions i la taxa turística només arriben al govern. 

També et pot interessar

stats