Així ha evolucionat la carrera política de Mazón

El primer càrrec li’l va donar Zaplana, però Pablo Casado el va designar líder del PP

Mazón, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Carlos Mazón serà el seté president de la Generalitat, el cinqué del Partit Popular, on milita des dels díhuit anys. La seua carrera política comença amb Eduardo Zaplana, que el va fer director general, però va ser Pablo Casado, abans de quedar defenestrat com a líder del PP, qui va apostar per ell per a desbancar Isabel Bonig com a líder del PP valencià, fa només dos anys.

Nascut a Alacant el 1974, Carlos Mazón va entrar en política amb díhuit anys, quan va decidir afiliar-se a les Noves Generacions del PP. Llicenciat en Dret, a penes va exercir dos anys i el 1999 va entrar en el govern d'Eduardo Zaplana, que el va posar al capdavant de l'Institut Valencià de la Joventut, convertint-lo en el director general més jove d’aquesta institució, amb 25 anys. 

Amb Francisco Camps va ocupar la direcció general de Comerç i Consum i després, la de Seguretat Industrial i Consum, però des del 2007 va quedar només com a regidor de Catral (Baix Segura) i vicepresident quart de la Diputació d'Alacant. 

El 2009 es va fer càrrec de la Cambra de Comerç d'Alacant durant una dècada, fins al 2019, quan, de la mà de Pablo Casado, va tornar a la primera línia de la política i va començar el seu ascens institucional i orgànic: primer, com a president de la Diputació d'Alacant i només un any després, com a líder del PP a la província d'Alacant.  

Casado va continuar apostant per Mazón i el va designar per a desbancar qui aleshores era líder del PP valencià, Isabel Bonig. En el congrés autonòmic d'ara fa dos anys va ser l'únic candidat a president, i va rellevar Bonig amb el suport del 99,5% dels compromissaris i un objectiu clar. 

Al cap de poc, Casado va ser defenestrat com a líder del PP, però Mazón va mantindre la confiança de Núñez Feijóo i dos anys després ha fet realitat el seu desig. Ell, que fins ara ha governat la Diputació d'Alacant en coalició amb Ciutadans, ara governarà la Generalitat també en coalició, aquesta vegada amb Vox.

També et pot interessar

stats