Mazón: "Les retallades de Puig a l'Hospital d'Ontinyent condemnen a la desatenció 63 municipis"

El PP denúncia que s'ha tancat la planta de medicina interna i a la Vall d'Albaida s'ha eliminat el servei de Diàlisi i Dermatologia

Mazón ha visitat l'Hospital d'Ontinyent
Mazón ha visitat l'Hospital d'Ontinyent / PP

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha afirmat aquest dijous que "les retallades" del president de la Generalitat, Ximo Puig, a l'Hospital d'Ontinyent "condemnen a l'oblit i a la desatenció la població de 63 municipis".

Mazón ha visitat l'hospital, on el tancament de la planta de medicina Interna ha provocat les queixes i manifestacions dels veïns.

"Aquest tancament és una demostració més del desinterés de Puig per la sanitat valenciana. Falten professionals, presenten el pla d'estiu amb retard i malament i es tanquen consultoris i serveis als hospitals", ha assenyalat.

El líder dels populars valencians ha recordat que el departament sanitari de Xàtiva-Ontinyent atén 63 municipis de les comarques de la Vall d'Albaida (24), la Costera (19), la Ribera Alta (13) i la Canal de Navarrés (7).

No sols Ontinyent està patint retallades. També s'ha tancat el servei de Diàlisi a la Vall d'Albaida i s'ha eliminat Dermatologia, a més del desmantellament continuat de l'atenció primària

Mazón ha assenyalat que aquests tancaments a més de provocar una "desatenció", suposen que la població s'ha de "desplaçar per a ser atesa" a l'hospital de Xàtiva o fins i tot a València.

"És un inconvenient especialment per als majors, que tenen més dificultats per a desplaçar-se, a més de la constatació de l'abandó a les comarques com la Vall d'Albaida, la Costera o la Canal de Navarrés, que lluiten contra la despoblació".

Atenció primària i salut mental

Mazón ha assenyalat que la sanitat "és una prioritat per al Partit Popular" i ha insistit en la necessitat d'escometre reformes estructurals en l'àmbit de l'organització de la Conselleria de Sanitat Universal, principalment per a abordar els problemes en atenció primària i en salut mental.

Finalment, ha anunciat, que el PP ha presentat a les Corts una iniciativa perquè no es procedisca al tancament de medicina interna i s'eviten els tancaments de vesprada en els centres de salut en època estival.

També et pot interessar

stats