Sanitat contracta més de 7.000 professionals per al pla sanitari d'estiu

Amb 68,8 milions d'euros, la Conselleria pretén reforçar l'assistència sanitària, especialment en 56 centres sanitaris situats en la costa

La platja Torrenostra de Torreblanca serà una de les que tindrà consultori d'estiu
La platja Torrenostra de Torreblanca serà una de les que tindrà consultori d'estiu

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà 68,8 milions d'euros al pla de vacances d'estiu, uns fons que es designaran tant a contractes de substitució per a cobrir el personal sanitari que es troba de vacances com al pla de reforç de personal dels centres d'atenció primària i consultoris de les zones de més afluència turística, de manera que es garantisca la cobertura assistencial en tota la Comunitat Valenciana durant els pròxims mesos.

Aquest programa de substitucions i reforços del període estival incrementa enguany en cinc milions d'euros el pressupost destinat al pla de vacances de l'any passat, que va comptar amb 64,9 milions d'euros.

El pla contempla la contractació de 7.357 professionals. D'ells, l'11,55% corresponen a personal facultatiu, un 34,98% a infermers i infermeres, el 23,34% són contractacions de perfils de tècnics de cures i auxiliars d'infermeria, el 5,26% de tècnics especialistes, el 12,53% al de zeladors, l'1,21% a matrones, el 0,91% a fisioterapeutes i un 10,23% a personal no sanitari.

Sanitat també ha planificat accions de reforç en 56 centres d'atenció sanitària en la costa, ja siga amb l'obertura de consultoris estivals o l'increment de personal en centres de salut o consultoris de platja per a millorar l'atenció sanitària en zones turístiques de més afluència. En concret, s'obriran 21 consultoris auxiliars i es contractaran professionals de reforç en un total de 35 centres de salut situats en la costa, els quals es poden consultar en aquest mapa.

El conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, ha assenyalat que "aquest increment pressupostari mostra el gran esforç que realitza la Conselleria per a fer compatibles les merescudes vacances del personal sanitari amb el fet de poder oferir la millor prestació assistencial durant els mesos d'estiu".

També et pot interessar

stats