Mazón responsabilitza Puig i Sánchez de l'"amenaça de desaparició" de les platges valencianes

El PP valencià dona suport a les concentracions organitzades pel moviment Som Mediterrània en defensa de la regeneració del litoral

Imatge d'arxiu de Carlos Mazón, president del PPCV, a la platja de Tavernes de la Valldigna
Imatge d'arxiu de Carlos Mazón, president del PPCV, a la platja de Tavernes de la Valldigna / @ppcv (Twitter)

El president del PP valencià, Carlos Mazón, ha denunciat aquest dissabte que "l'amenaça de desaparició de platges i habitatges és real" a la Comunitat Valenciana i ha carregat contra els governs estatal i autonòmic pel que considera una falta d’inversions i "prohibicions per a fer actuacions que milloren la situació". 

Els i les populars donen suport a les concentracions organitzades pel moviment Som Mediterrània, format per associacions ciutadanes afectades per l’erosió del litoral valencià, de Múrcia i Almeria. Representants del partit, primers edils i portaveus municipals hi participaran aquesta vesprada en diversos municipis costaners. 

Mazón ha criticat la "passivitat a l'hora de fer actuacions i la militància activa dels governs socialistes per perseguir" les persones amb propietats en risc de desaparéixer. En aquesta línia, ha destacat els efectes negatius d’aquesta situació sobre el turisme. 

El cap de l’oposició ha exigit a l’executiu espanyol que duga a terme les obres de regeneració i reparació de danys provocats pels últims temporals. Així, ha posat l’accent en el fet que "seguisquen de braços plegats" quan un dels cinc trams més afectats per la regressió costanera de tota Espanya és el que va de Castelló de la Plana a Sagunt.

El president del PP de la Comunitat Valenciana també ha demanat al govern de coalició estatal que pose en marxa totes les actuacions previstes en l'estratègia "que va deixar aprovada el PP quan governava" i que contemplava 69 actuacions en tota la Comunitat Valenciana. Mazón ha assegurat que només s’ha executat la d'Almenara, que, ha recordat, va deixar pressupostada l'anterior executiu.

Pel que fa als fons Next Generation EU, el líder popular ha reclamat al president Ximo Puig que "no perda l’oportunitat" de reivindicar-los com a eina per a desenvolupar projectes de protecció de costa perquè hi ha una "regressió que minva i degrada el nostre litoral que provoca amb cada episodi de pluges i temporals danys més dramàtics".

També et pot interessar

stats