Mazón remarca que el finançament "no és una batalla entre egos de presidents"

El cap del Consell insisteix en la necessitat del fons d'anivellament per a resoldre la situació de "quasi 17 milions d'espanyols que estan mal finançats durant massa temps"

Mazón intervé durant la primera jornada de Fitur
Mazón intervé en Fitur / A. Pérez Meca (Europa Press)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha remarcat que el finançament autonòmic no és "una batalla d'egos entre presidents" de comunitats i ha insistit en la necessitat del fons d'anivellament per a resoldre la situació de "quasi 17 milions d'espanyols que estan mal finançats durant massa temps".

"Em sembla que és una suma prou considerable representada per quatre governs autonòmics que ja s'han cansat d'esperar", ha assenyalat el cap de l'executiu valencià en Fitur quan li han preguntat per la seua reunió amb els presidents d'Andalusia, Castella-la Manxa i Múrcia.

Mazón ha manifestat que no es tracta d'una jugada política de curt abast, "sinó ni més ni menys que dels drets sanitaris, de l'equitat sanitària i dels serveis socials a Espanya, que em sembla prou important perquè unim totes les forces possibles".

Segon ha dit, això no va de Page ni de Moreno ni de Miras ni de Mazón, "va de milions d'espanyols que estan en les nostres comunitats i que no estan tenint els recursos adequats per a la salut. I amb això ja poca broma, perquè ja n'hi ha hagut massa durant molt de temps".

El president valencià ha assenyalat que amb aquesta reivindicació estan defensant els drets sanitaris i de serveis socials de milions d'espanyols que porten infrafinançats massa temps. "I ja està bé de parlar de noves mesures de finançament sense ajustar, equilibrar i compensar tots aquests anys en què hem hagut de fer un sobreesforç", ha afegit.

Per això, considera que "abans de parlar del pas següent, el que cal fer és pagar la factura que es té amb els que estem per davall, molt per davall de la mitjana". I en aquest sentit, ha assenyalat que s'estan coordinant sobre la base de dades i no a capritxos.

També et pot interessar

stats