Mazón exposa al rei els principals projectes per a la Comunitat Valenciana en la primera reunió a la Zarzuela

El cap del Consell ha parlat de la gigafactoria de Sagunt, mentre que el monarca s’ha interessat pels danys causat pel temporal

Carñps Mazón es reuneix amb Felip VI al Palau de la Zarzuela
Carlos Mazón es reuneix amb Felip VI al Palau de la Zarzuela / GVA

Felip VI ha rebut aquest dijous per primera vegada en el Palau de la Zarzuela el president de la Generalitat, Carlos Mazón, amb qui ha mantingut una reunió de poc més d'una hora i mitja en la qual li ha exposat els principals projectes per a la Comunitat Valenciana i han intercanviat impressions de la situació política nacional.

Mazón ha elogiat “el coneixement extraordinari” que el rei té de “la història, la realitat i l'actualitat” de la Comunitat Valenciana. “Espectacular”, així ho ha definit el cap del Consell en una xarrada informal amb periodistes en l'exterior del recinte de la Zarzuela al final de la reunió.

Per “respecte institucional”, el dirigent del Partit Popular no ha volgut fer declaracions sobre els assumptes que ha tractat amb el rei, encara que ha apuntat algunes idees generals. A més de traslladar el suport a la Corona, en la seua conversa li ha exposat alguns dels projectes estratègics que vol impulsar el seu govern, del qual forma part Vox.

Entre ells, el de la gigafactoria de cel·les de bateries de Sagunt, que Felip VI va visitar el mes de març passat al costat del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en la inauguració de la construcció de la planta. A més, ha posat l'accent en el fet que la Comunitat Valenciana vol ser una regió “oberta a la inversió” per a generar creixement i progrés econòmic i social.

Per la seua banda, Felip VI s'ha interessat pels danys causats pel temporal que ha assotat en els últims dies el territori valencià.

Mazón és el quart president autonòmic que rep el monarca, després que el dilluns passaren per la Zarzuela la de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el d'Astúries, el socialista Adrián Barbón, i que hui també ho fera la de Cantàbria, la popular María José Sáenz de Buruaga.

També et pot interessar

stats