Mazón no destituirà Morant per posar en dubte les amenaces amb bales rebudes per ministres

El president de la Diputació ha explicat que el diputat va rectificar i esborrar el text de seguida i que això és suficient com a disculpa

Alejandro Morant en un imatge d'arxiu
Alejandro Morant en un imatge d'arxiu / Diputació d'Alacant

El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón (PP), no destituirà el diputat Alejandro Morant, per la publicació que va fer en les xarxes socials en què posava en dubte la veracitat de les amenaces amb bales que van rebre alguns membres del govern espanyol la setmana passada.

Mazón ha dit aquest dilluns que Morant va rectificar i esborrar el text de seguida i que això és suficient com a disculpa. "El diputat Alejandro Morant va rectificar i va demanar disculpes i jo crec que és positiu demanar disculpes".

Abans, el PP d'Alacant ja havia informat en un comunicat que Morant "ha rectificat i eliminat la seua publicació, al mateix temps que ha demanat perdó per les seues opinions i ha condemnat qualsevol acte violent".

Morant, que és alcalde del PP a Busot, ha posat en dubte que diversos membres de l'executiu nacional reberen cartes amenaçadores en un missatge en el seu perfil de Facebook que posteriorment ha suprimit.

Publicació a Facebook d'Alejandro Morant
Publicació a Facebook d'Alejandro Morant / À Punt NTC

Francés: "Són declaracions pròpies de l'extrema dreta"

Una opinió que no comparteix el portaveu socialista a la Diputació d'Alacant, Toni Francés. "Són declaracions pròpies de l'extrema dreta que han de ser condemnades i Mazón no pot continuar donant empara a declaracions que atempten contra la convivència", ha dit Francés.

El portaveu del PSPV-PSOE en la Diputació d'Alacant, Toni Francés, ha demanat al president Mazón, que "destituïsca de manera fulminant" el diputat Alejandro Morant, responsable d'Infraestructures, "pels seus comentaris insensibles, antidemocràtics i carregats d'odi" respecte a les amenaces que han patit membres del govern. Francés ha afegit que "Mazón té la ultradreta ficada en el govern de la Diputació".

Des de les files socialistes consideren que "acusar membres del govern d'autoamenaçar-se de mort és d'una mesquinesa pròpia de ments absorbides per l'odi, trenquen la convivència i converteix els amenaçats en culpables", assenyala Francés.

En el mateix comunicat, el PSPV recorda que Mazón "ja va defensar i va reforçar Morant fa a penes nou mesos, el juliol de 2020, per uns comentaris carregats de tints racistes i xenòfobs en xarxes socials".

També et pot interessar

stats