Oltra: "Hi ha gent que apunta amb la paraula i gent que apunta amb bales"

El ple del Consell aprova la firma del Pla Resistir Plus d'Hisenda, amb 647 milions d'euros per als sectors afectats

Mónica Oltra aquest divendres
Mónica Oltra aquest divendres / À Punt NTC

La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que "hi ha gent que apunta amb la paraula i gent que apunta amb les bales", i ha agregat que "la paraula no hauria de ser una bala". Oltra s'ha pronunciat així en la roda de premsa posterior al ple del Consell sobre les amenaces de mort amb cartes en bales que han rebut i han denunciat el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, les quals Vox ha posat en dubte.

Segons Oltra, cal separar conceptualment les cartes amb bales de l'embrutiment de la política, encara que tinguen "relació i connexió", ja que són àmbits molt diferents, perquè aquestes cartes amb bales "militars" són d'"extraordinària gravetat" i suposen un delicte d'amenaça de mort. "Els mateixos que ara ho qüestionen segurament en altres tessitures havien dit que és directament una amenaça terrorista", ha agregat Oltra, qui ha insistit que aquestes cartes formen part de l'àmbit delictiu.

L'embrutiment de la política

Respecte a l'embrutiment de la política, la vicepresidenta ha indicat que la dreta i l'extrema dreta entenen la dialèctica política no com un procés en el qual es confronten diferents mirades polítiques i ideològiques, sinó com un "procés d'atac constant, violent, cap a l'adversari" que fa que al final "hi haja gent que apunta amb la paraula i gent que apunta amb les bales".

Al seu judici, estem en un "moment històric d'extraordinària gravetat", en el qual l'"anomalia democràtica" que suposa un partit com Vox o qualsevol partit de la ultradreta és una cosa que "han de combatre tots els partits democràtics, com es fa a la resta d'Europa".

Per a Oltra, cal "apartar les vel·leïtats de constituir pactes polítics de legislatura o de govern amb partits ultres" perquè "aquests monstres, quan creixen", fan que la democràcia tinga "un problema", i ha afegit: "Ni l'àmbit polític ni el mediàtic haurien de continuar blanquejant i alimentant el creixement del monstre".

Pla Resistir Pus

D'altra banda, el ple del Consell ha aprovat aquest divendres la firma del Pla Resistir Plus amb el Ministeri d'Hisenda, a partir del qual es destinaran 647 milions d'euros als sectors afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia, entre ells el del calcer. És un dels temes que ha detallat la portaveu del govern valencià, Mónica Oltra.

Decret de mediació

També ha donat llum verda al decret que desenvolupa el decret de mediació. L'eina servirà per a resoldre vora 5.000 assumptes pendents als jutjats valencians abans d'arribar a juí. Açò permetria estalviar vora 6,5 milions d'euros.

També et pot interessar

stats