Mazón sobre la descentralització: "Puig s'inventa falsos debats per a tapar els problemes de la Comunitat Valenciana"

El president del PP de la Comunitat Valenciana acusa el president de la Generalitat d'utilitzar el tema per a "desviar l'atenció" sobre els conflictes que "és incapaç de solucionar"

El president del PPCV, Carlos Mazón, durant la sisena jornada de la convenció nacional dels populars
El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón / PPCV

El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha acusat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, d'"inventar-se falsos debats per a tapar els problemes de la Comunitat Valenciana" i creu que està tractant "de desviar l'atenció sobre els problemes que és incapaç de solucionar".

"El Consell, després de set anys de tripartit, s'amaga i és incapaç de gestionar res", ha assenyalat Mazón en un comunicat, després de les declaracions d'aquest dimarts de Puig, en què va defensar que la descentralització d'institucions de l'Estat i d'empreses públiques "ajudaria a cohesionar Espanya" enfront d'independentistes i centralistes i que reduiria l'"efecte capitalitat, tan nociu per a Espanya".

Mazón ha ironitzat amb el fet que "igual Puig creu que tothom està esperant que el Tribunal Constitucional trasllade la seua seu a Cadis o coses per l'estil" i li ha recomanat "parlar menys d'oficines i més d'empreses i inversions, d'ocupació juvenil, falta d'aigua, o reclamar infraestructures com el corredor mediterrani. Hauria de centrar els seus esforços en el que de veritat importa als ciutadans", ha exigit.

Per a Mazón, "el que Puig ha d'explicar a la Comunitat Valenciana és per què segueix a Madrid el finançament que tots estem esperant i que (Pedro) Sánchez ens continua negant, sense convocar el Consell de Política Fiscal i Financera. O per què el servei de rodalies és un desastre amb Sánchez, amb (José Luis) Ábalos i amb Puig. O per què no reclama infraestructures".

Així mateix, li ha demanat que explique "per què hi ha consellers que fan marxes catalanistes en el Nou d'Octubre; per què ha deixat a Alacant i Castelló sense cobertura per a emergències sanitàries; per què es va comprometre a sis conselleries i ara són dotze o per què és el govern autonòmic amb més assessors de la història".

En aquesta línia, l'insta a explicar "per què els salaris baixos paguen més impostos ací que a la resta d'Espanya, per què no funciona ni un sol programa d'ocupació juvenil amb un 42% d'atur juvenil o per què les polítiques d'habitatge públic són un fracàs a la Comunitat Valenciana".

Mazón sosté que Puig també hauria d'explicar "per què des de la Generalitat ni tan sols es demana perdó per intentar ocultar els abusos a menors o per què alguns familiars de Puig han muntat un càrtel amb subvencions públiques".

"Tot això és el que cal explicar, perquè el que des de fa set anys patim un tripartit nacionalista som els valencians i qui no està donant cap explicació és Puig. Això és el que cal explicar quan es tracta de la Comunitat Valenciana", ha conclòs el líder popular.

També et pot interessar

stats