Ximo Puig: "Per què tot ha d'estar a Madrid?"

El president de la Generalitat torna a reinvindicar la descentralització de l'Estat durant els actes del 12 d'octubre. "Ajudaria a la cohesió d'Espanya" i reduiria l'"efecte capitalitat", argumenta

Ximo Puig en la desfilada militar del Dia de la Festa Nacional a Madrid
Ximo Puig en la desfilada militar del Dia de la Hispanitat a Madrid / À Punt

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que la descentralització d'institucions de l'Estat i empreses públiques "ajudaria a la cohesió d'Espanya" enfront d'independentistes i centralistes i que reduiria l'"efecte capitalitat, tan nociu per a Espanya".

Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans al final dels actes del 12 d'octubre a Madrid, on ha manifestat: "El que és molt estrany i el que caldria explicar és per què està tot a Madrid. No té cap sentit ni cap teorema ni doctrina que diga que ha d'estar tot ací".

Així, ha advocat per una visió de l'Estat "més raonable en la qual tothom puga estar més reflectit", i ha apostat per "diversificar" institucions com Ports de l'Estat o l'Institut Espanyol d'Oceanografia, i traslladar-los a llocs que tinguen mar.

"Massa vegades ací a Madrid sobretot, es té una mirada d'Espanya molt centrada en una manera d'entendre el país", ha agregat, i ha defensat que el 12 d'octubre hauria de ser una "festa de totes les Espanyes".

També et pot interessar

stats