Mazón demana la destitució del subdelegat del govern a Alacant per denegar el permís a la tractorada sis hores abans

Per al cap del Consell, l'actuació de Juan Antonio Nieves "genera inseguretat", a més de constituir un "despropòsit i un greuge" ja que "no hi ha precedent d'una cosa així"

Mazón es reuneix amb els presidents de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana i de les principals entitats de regs d'Alacant
Mazón es reuneix amb els presidents de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana i de les principals entitats de reg d'Alacant / GVA
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de febrer 2024 - 12:56 Actualitzat: 16 de febrer 2024 - 17:04

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha exigit el "cessament fulminant" del subdelegat del govern a Alacant, Juan Antonio Nieves, per impedir el dret a manifestar-se dels agricultors sis hores abans de les tractorades previstes en diversos punts de les autovies de les comarques del sud.

Després de reunir-se amb els presidents de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana i de les principals entitats de reg de la província d'Alacant, Mazón ha afirmat que està "absolutament al costat" dels agricultors.

Segons ha explicat, els agricultors van demanar permís fa quinze dies "per a, democràticament, poder manifestar-se per a lluitar pels seus drets" en diversos punts de l'A-31 i l'A-7. Per la qual cosa no entén que, quan quedaven sis hores, se'ls haja denegat eixe dret de manera "arbitrària".

El cap del Consell ha fet costat als agricultors perquè creu que tenen "tota la raó del món" per a manifestar-se en defensa dels seus drets.

Per al cap del Consell, l'actuació del subdelegat del govern, que fa unes setmanes que està en el càrrec, "genera inseguretat", a més de constituir un "despropòsit i un greuge", ja que "no hi ha precedent d'una cosa així".

Per tot això, la conseqüència hauria de ser "la dimissió o el cessament immediat del subdelegat del govern a Alacant i explicacions urgents" del que ha passat, ha prosseguit el president. Així, ha insistit que és un "insult al més mínim sentit comú, al decor i a l'empatia amb un assumpte tan greu com és la situació del camp".

El president de la Generalitat ha reiterat que la denegació de les tractorades pels itineraris sol·licitats dins del termini i en la forma corresponent provoca una situació "kafkiana" i ha subratllat que la manifestació està plantejada "amb responsabilitat" i sol·licitada "amb temps, sentit comú i amb tota la justificació de contingut".

En aquest sentit, ha agregat que el sector del camp sempre ha demostrat que fa "les coses bé", com es reflecteix en el fet que totes les manifestacions que han protagonitzat des de fa anys hagen sigut "modèliques".

Per la qual cosa, ha insistit, no es mereix la "falta d'atenció bàsica per part de la subdelegació del govern" i que s'haja "dubtat" de la seua actuació, sinó "tot el contrari".

Bernabé critica a Mazón

La petició ha rebut resposta de la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que ha acusat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, de "posar en qüestió" institucions com el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i la Guàrdia Civil amb les seues decisions sobre la tractorada dels agricultors per a "traure rèdit polític".

Després de les declaracions de Mazón, la delegada s'ha preguntat "quantes institucions més posarà el senyor Mazón en qüestió". "Posa en qüestió una decisió del TSJCV i la Guàrdia Civil, amb un informe negatiu alertant del perill per a la seguretat dels conductors i les conductores en l'autovia i en les autopistes", ha afirmat.

Així mateix, Bernabé ha qualificat d'"intolerable" que un president de la Generalitat "pose en qüestió decisions del Tribunal Superior de Justícia només per traure rèdit polític".

També et pot interessar

stats