Mazón critica que Puig isca a "empatar" les eleccions i assevera que cal "triar entre PSOE o aigua"

El candidat del PP critica la proposta socialista d'harmonització fiscal entre les diferents autonomies i considera que "quan una altra comunitat abaixa els impostos no es plora, es competeix"

María José Catalá i Carlos Mazón aquest divendres en l'Executive Forum España
María José Catalá i Carlos Mazón, aquest divendres en l'Executive Forum España / PCV

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i candidat a la Presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, ha criticat l'aspirant del PSPV, Ximo Puig, per eixir a "empatar les eleccions" i acontentar-se a reeditar el Botànic.

Així ho ha dit durant la intervenció en un esmorzar informatiu de l'Executive Forum España, on ha emprat un símil esportiu per a asseverar que ix a "guanyar" les eleccions i a governar en solitari.

D'aquesta manera s'ha manifestat Mazón en ser preguntat per si governaria amb Vox en cas que no donen els números. "Nosaltres eixim a la final a guanyar-la, ja toca que algú en aquesta Comunitat isca a guanyar i no a empatar", ha manifestat.

Preguntat sobre la situació del transvasament Tajo-Segura, Mazón ha assenyalat que la solució arribarà "amb un govern del PP i d'Alberto Núñez Feijóo", per la qual cosa ha asseverat: "Cal triar entre PSOE o aigua".

D'altra banda, Mazón ha centrat bona part de la seua intervenció en la pressió fiscal, i ha criticat la normativa estatal que s'està preparant per a l'harmonització entre autonomies i l'ha qualificat "d'enganyifa".

El candidat del PP ha criticat la proposta socialista d'harmonització fiscal entre les diferents comunitats autònomes i ha considerat que "quan una altra comunitat abaixa els impostos no es plora, es competeix".

Pla Simplifica

Mazón ha incidit en la seua proposta d'implementar en l'administració un "nou marc burocràtic" en el qual s'implantarà un "canal empresa" perquè els inversors puguen conéixer l'estat de les sol·licituds i un "nou marc fiscal" amb baixada d'impostos "a tots" i "impostos zero al camp valencià" mentre dure "aquesta situació tan complicada".

Així, ha subratllat el pla Simplifica que han proposat els populars que "serà un decret llei", ja que cal "dibuixar-ho al més prompte possible" per a generar un entorn de "llibertat" i de "seguretat jurídica".

En aquest sentit, ha assegurat que pensen substituir els "cent dies de cortesia per les cent primeres mesures per al canvi". "Venim amb dues llibretes de tot el que volem fer, una blava amb el que cal fer, i una altra de color roig amb tot el que cal desfer", ha comentat.

El líder del PP ha indicat que començarà per l'eliminació de l'impost al turisme i que encarregarà estudis econòmics per a fer un canvi en la renda de cara al 2024 i l'auditoria "real i eficaç dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana" per a decidir el tipus de gestió.

També et pot interessar

stats