Mazón crida a la participació massiva el dèsset de maig a Alacant en defensa del transvasament Tajo-Segura

El PP demana al govern espanyol que el preu de l'aigua dessalinitzada per al reg no excedisca els trenta cèntims per metre cúbic

Mazón en la seua visita a les conduccions d’aigua al seu pas per Oriola amb diversos col·lectiu de regants
Mazón en la visita a les conduccions d'aigua al pas per Oriola amb diversos col·lectiu de regants / À Punt NTC

El Partit Popular d'Alacant i el de Múrcia han fet un front comú en defensa del transvasament Tajo-Segura després de visitar junts conduccions d'aigua al seu pas per Oriola, amb diversos col·lectius de regants. El president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha fet una crida a la participació massiva en la protesta convocada per a dimarts de la setmana que ve a Alacant.

Mazón ha dit que després de sentir la portaveu del govern parlar d'un transvasament "antinatura" i que la ministra haja dit, davant el silenci de Puig, que el transvasament és una barbaritat, "cal triar entre el PSOE o l'aigua que es mereix la nostra terra".

El líder dels populars ha indicat als regants que només els resta el temps que queda fins a "l'aprovació d'aquesta ganivetada definitiva" en el si del Consell de Ministres. "Aquest és el temps de Sánchez i Puig per a revertir un dels majors afronts a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Almeria".

Està en joc el futur de 100.000 famílies i per això el líder dels populars valencians ha afirmat que és important que se "senta la veu de tota la societat i estar al costat dels regants" el 17 de maig a les 11 del matí en la plaça de la Muntanyeta d'Alacant.

Mazón ha advertit que "estem a punt, gràcies al PSOE, de convertir l'horta d'Europa en el primer desert polític d'Europa, que portarà les pitjors conseqüències".

El PP ha acusat el PSOE de "desenterrar aquesta guerra de l'aigua sense cap mena de raó". Una nova batalla, ha dit Mazón, en la qual el PP lluitarà amb un únic discurs de l'aigua a tot Espanya.

En aquest sentit, el diputat popular César Sánchez ha assenyalat que en el Congrés dels Diputats defensarem "una política nacional d'aigua que respecte a tots els territoris i que garantisca la igualtat d'oportunitats".

Limitar el preu de l'aigua dessalinitzada

A més, ha avançat que per a estar al costat dels regants que pateixen l'increment dels preus energètics en l'aigua, el PP ha registrat una proposició no de llei perquè el govern puga limitar el preu de l'aigua dessalinitzada per al reg a 30 cèntims per metre cúbic i "poder ajudar als regants del sud-est espanyol".

Per la seua banda, el president de la Generalitat ha demanat fugir de postures partidistes i de confrontació en el debat sobre el transvasament del Tajo al Segura. Ximo Puig ha anunciat que un grup d'experts ajudarà a preparar el recurs que prepara la Generalitat contra els retalls en el transvasament.

També et pot interessar

stats