La Unió impugnarà qualsevol reducció del cabal del transvasament Tajo-Segura

Demana una solució integral en els recursos hídrics, que integre propostes vertebradores i constructives, amb la finalitat d'evitar conflictes entre territoris

Imatge d'arxiu dels transvassament Tajo-Segura
Imatge d'arxiu dels transvassament Tajo-Segura / La Unió

La Unió de Llauradors ha reafirmat el seu compromís a favor del transvasament Tajo-Segura com a subministrador d'aigua de qualitat per al reg en el sud d'Alacant i ha advertit que impugnarà qualsevol acord que supose una reducció dels actuals cabals d'aigua.

Segons asseguren, actualment "no existeixen alternatives viables al transvasament amb un preu assumible" perquè els agricultors puguen mantindre les seues explotacions. Per tant, "no és moment d'assumir retallades d'aigua, just quan els costos de producció estan desorbitats".

L'organització agrària demana a les autoritats competents que plantegen una solució integral en els recursos hídrics, que integre propostes vertebradores i constructives per a tots, amb la finalitat d'evitar conflictes entre territoris.

La coordinació entre les diferents confederacions hidrològiques i l'habilitació de plans hidrològics nacionals i fins i tot europeus, entre altres mesures, són passos indispensables per a resoldre els conflictes, segons defensa La Unió, que reclama una visió d'estat als governants.

També et pot interessar

stats