Agricultors d'Alacant es manifesten a Múrcia en defensa del transvasament Tajo-Segura

Protesten per l'increment del cabal ecològic del Tajo a Aranjuez, que reduiria a la meitat les aportacions al Segura

Manifestació dels agricultors a Múrcia aquest dimecres
Manifestació dels agricultors a Múrcia aquest dimecres / À Punt NTC

Agricultors d'Alacant participen a Múrcia en la manifestació en defensa del transvasament Tajo-Segura. Protesten per l'increment del cabal ecològic del Tajo a Aranjuez, que reduiria a la meitat les aportacions al Segura.

El vicepresident del Sindicat Central de Regants de l'Aqüeducte Tajo-Segura, Javier Berenguer, assegura que els estan "esclafant" i que suposarà "una reducció de com a mínim de 100 hectòmetres cúbics d'aigua que deixaran de vindre a Alacant".

La gerent de Regs de Llevant, Belén Castellano, ha denunciat que per a tots els que depenen del transvasament Tajo-Segura, "si ens apugen els cabals ecològics, tal com contempla l'esborrany del pla, se'ns ha acabat l'activitat". A més, assenyala que es perdran totes les inversions que han fet "els últims anys en modernització, de les quals encara es deu diners".

Els agricultors alacantins se sumen als 350 tractors i milers d'agricultors i ramaders que protesten pels carrers de Múrcia per la greu situació del camp davant la pujada de costos, la planificació del Tajo, el preu de l'aigua dessalada, els preus en origen i la competència deslleial.

D'altra banda, la comissió d'explotació del Tajo-Segura autoritzarà aquest dijous un transvasament de 27 hectòmetres cúbics. Aquest és el volum que correspon quan els pantans de capçalera d'Entrepeñas i Buendía estan en nivell 2, segons la normativa vigent.

També et pot interessar

stats