S'autoritza el transvasament de 27 hectòmetres cúbics del Tajo al Segura durant gener

Es tracta del cabal màxim autoritzat al mes actualment en cas de normalitat hidrològica

El transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu
El transvasament Tajo-Segura, en una imatge d’arxiu / Europa Press

La Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura (ATS) ha autoritzat transvasar 27 hectòmetres cúbics del Tajo al Segura durant el mes de gener una vegada analitzada la situació dels embassaments de capçalera (Entrepeñas i Buendía) que està en nivell 2, és a dir, de normalitat hidrològica.

Aquest és el cabal d'aigua que el govern va aprovar el juliol de l'any passat que autoritzaria com a màxim mensualment. Fins a aqueix moment, el cabal màxim era de 38 hectòmetres cúbics i des d'aleshores es va quedar en 27.

La comissió ha pres nota de la previsió del sistema per als pròxims mesos en què es manté la situació de normalitat fins al mes d'abril.

Per la seua part, les Confederacions Hidrogràfiques del Tajo i del Segura han informat de les previsions de diverses actuacions necessàries per a assegurar el bon funcionament de la infraestructura. Segons l'informe de situació de la Comissió Central del Tajo-Segura, l'autorització serà preferentment semestral i amb una quantia de 27 hectòmetres cúbics mensuals. L'informe destaca que l'aplicació semestral de les regles d'explotació permet deduir que el sistema es trobaria en situació de normalitat hidrològica, nivell 2, fins al mes d'abril i podria entrar de nou en situació hidrològica excepcional, nivell 3, al començament de maig.

Per tant, estima que durant els primers quatre mesos es transvasaran 27 hm³ mensuals i durant maig i juny, fins a 20 hectòmetres cúbics respectivament.

També et pot interessar

stats