Mazón: "Continuem avançant en el canvi, en una societat que ja no vol prejudicis, ni divisions"

Morant critica les proposicions de llei aprovades pel Consell i adverteix: "Lluitarem perquè no es retrocedisca en els drets dels valencians i les valencianes"

Carlos Mazón, aquest dissabte, a Alcoi
Carlos Mazón, este dissabte, a Alcoi / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat este dissabte al matí des d’Alcoi que el Consell continua “avançant en el canvi, en una societat que ja no vol prejudicis, ni divisions entre els uns i els altres”. 

Amb estes paraules, el cap del Consell ha valorat els canvis que suposen les cinc proposicions de llei que han tirat avant esta setmana a les Corts impulsades pel PP i Vox, i que han alçat polseguera en l’hemicicle valencià.

“Continuem parlant de concòrdia, de llibertat per a tots per igual”, ha declarat Mazón, “avancem amb una agenda molt important, abaixant els impostos i avalant la llibertat educativa amb llibertat d'elecció, també entre zero i tres anys”.

A Alcoi, el president de la Generalitat ha volgut utilitzar la festa dels Moros i Cristians “com a símbol d'una societat que no distingeix entre Moros i Cristians, sinó que vol que tots anem junts i ens entenguem una miqueta millor, d'això va la concòrdia”, ha dit.

Per la seua banda i també des d'Alcoi, la secretària general del PSPV i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha recordat que esta setmana a les Corts “no hem estat de festa” i ha criticat la “contrareforma presentada pel govern de PP i Vox” que ha titlat d’“atac a les víctimes de la dictadura i un blanqueig del franquisme”.

“Nosaltres ens hi mostrarem en contra, però no sols amb esta llei, també amb la que vol tornar a traure el valencià de les nostres aules i de la televisió pública valenciana”, ha advertit. “No hi estem d'acord i lluitarem perquè no es retrocedisca en els drets dels valencians i les valencianes”, ha mantingut Morant.

També et pot interessar

stats