Mazón consolida el lideratge en el PP provincial d'Alacant i un candidat de consens dirigirà el de València

Els congressos que els ratificaran se celebraran el 18 i el 25 de juliol, mentre que el València ciutat serà el dia 10.

Portada: Imatge que va compartir Bonig per Twitter, amb Vicente Mompó a l'esquerra de la presidenta del PPCV

El Partit Popular impulsa els congressos provincials d'Alacant i València per a renovar les direccions dels partits. La junta directiva, que ha presidit Pablo Casado aquest dilluns, n'ha confirmat les dates: el d'Alacant se celebrarà el dissabte 18 de juliol, i el de València, una setmana després, el dia 25. El congrés local del PP de València s'ha convocat per al 10 de juliol i serà el primer dels conclaves que té previstos el partit a tot Espanya.

A la Comunitat Valenciana, els dos provincials se celebraran en un ambient de tranquil·litat, especialment el de València, després de l'acord al qual han arribat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i la direcció nacional per a designar un candidat de consens per a liderar el partit. Finalment, serà el diputat provincial i alcalde de Gavarda (Ribera Alta), Vicent Mompó, qui presentarà en el congrés l’única candidatura per a dirigir el Partit Popular a la província de València, segons han indicat fonts del partit. Tot fa pensar que la candidata en el congrés local del PP de València serà l'actual portaveu del PP en l'ajuntament de la ciutat, María José Català.

Pel que fa al PP de les comarques del sud, serà el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, l'únic candidat a liderar la formació. Es convertirà així en el polític amb més poder institucional dins del partit a la Comunitat Valenciana. Afí a la direcció del partit a Madrid, el lideratge de Mazón no té discussió a Alacant i el seu perfil contrasta amb el del candidat a la província de València.

És precisament el relleu en la direcció provincial del PP de València, fins ara controlada per una gestora, el que ha desencadenat tensions més grans en el si del PPCV. Després de la fractura del partit a València, des de Madrid s'ha promogut la candidatura de Mompó per a evitar nous enfrontaments. L'alcalde de Gavarda és també el nom que proposava el diputat en el Congrés i expresident provincial del PP de València, Vicent Betoret, pròxm al secretari general del PP, Teodoro García Egea. Tot i que despertava recel en alguns sectors del PPCV, no hi haurà finalment batalla per a controlar el partit i la direcció regional accepta el candidat de Génova.

La proposta va rebre aquest diumenge el suport de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que en el seu compte de Twitter va penjar una fotografia amb el nou candidat a presidir el partit a la província de València. En la imatge estan representades també les diferents sensibilitats del partit: hi apareixen la portaveu a l'Ajuntament de València, María José Català; la diputada al Congrés, Belén Hoyo; el senador Fernando de Rosa, i el portaveu del PP a la Diputació de València, Juan Ramón Adsuara. "Tenim el millor equip per a afrontar els reptes del futur i per a oferir una alternativa de govern als valencians a la província de València i a la tercera capital d'Espanya. Estem preparats. Continuem treballant", escrivia Bonig al costat de la fotografia.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha compartit el tuit de la presidenta del PPCV i ha comentat: "Els millors equips necessiten els millors líders. Gràcies Isabel Bonig pel teu treball al capdavant del PPCV. Amb el teu esforç aconseguirem recuperar el govern de la Generalitat per als valencians. Hi ha partit".

Després de tots aquests moviments interns per a ordenar el partit, queda pendent el congrés regional previst en principi per al 2021 en què s'ha de decidir si el PP continua apostant per la continuïtat d'Isabel Bonig al capdavant del partit a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats