Mazón acusa Puig de falta de concreció de la reforma fiscal: “No va dir ni quina és la tarifa, ni quan començarà a aplicar-se”

El líder del PP destaca que amb les iniciatives anunciades “només torna 150 milions dels 1.500 recaptats de més per la Comunitat”

El president del PP valencià ha reclamat "rigor" al cap del Consell respecte a la reforma fiscal anunciada aquest dimarts
El president del PP valencià ha reclamat "rigor" al cap del Consell respecte a la reforma fiscal anunciada aquest dimarts / À Punt NTC

La reforma fiscal anunciada pel cap del Consell, Ximo Puig, aquest dimarts “només torna 150 milions dels 1.500 recaptats de més per la Comunitat en el que portem d'any”. A més, el president de la Generalitat no va dir "ni quina és la tarifa, ni si es comença a aplicar el 2022, el 2023, i quins efectes hi pot tindre". Així ho veu el president del Partit Popular en la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón.

El líder dels populars valencians qüestiona la coherència de Puig en afirmar que no sap si li agradaria "el Puig de la setmana passada, que pretenia penalitzar a les comunitats que baixaren impostos o el que està tramitant un impost sobre el turisme a la Comunitat", en referència a la taxa turística que ja està aprovada i que voluntàriament podran aplicar els ajuntaments.

Per a Carlos Mazón, Puig no va dir "ni quina és la tarifa, ni si es comença a aplicar el 2022, el 2023, i quins efectes hi pot tindre" la reforma fiscal anunciada. Per aquesta raó, el president del PP valencià ha reclamat al president de la Generalitat "un poc més de rigor", perquè va exposar “una rebaixa per als contribuents amb menys de 10.000 euros de renda anuals, quan aquests estan exempts".

No obstant això, ha ressaltat que "si hi ha qualsevol tipus de debat en el PSOE (en matèria fiscal), per xicotet que siga", l’"alegra", perquè "provoca reflexió".

Ara bé, Carlos Mazón subratlla que aquest anunci és "una cerimònia de confusions", perquè no sap "quina és la cara" de Puig, si "la que ahir semblava entrar en raó" o la que "fa una setmana estava en contra" de rebaixar impostos.

També et pot interessar

stats