Mata reconeix la possibilitat que els pressupostos no estiguen a temps

Si els socis del Botànic no quadren els comptes aquesta setmana, el síndic socialista diu que "es prorrogaran els actuals", però que no hi haurà eleccions avançades

28.10.2021 | Entrevista LNM Manolo Mata

El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha reconegut en Les notícies del matí que cap la possibilitat que els pressupostos de la Generalitat no s'aproven a temps, tot i que confia que l'acord arribe aquest cap de setmana. El termini acaba aquest diumenge i ara per ara es resisteix l'acord.

El govern valencià arriba a la setmana decisiva per aconseguir tancar els pressupostos de la Generalitat per a 2022. Aquest divendres arribaran al ple del Consell, però Mata veu "difícil" que s'arribe a un acord demà i s'haurà de convocar un ple extraordinari per a diumenge aprovar-los.

Si finalment els partits del Botànic no aconseguiren quadrar els comptes, el síndic socialista diu que "es prorrogaran els actuals" però que, "en cap cas, hi haurà eleccions avançades". Per a Mata, si no s'aproven "no serà per falta de voluntat del govern valencià", i "els aprovarem al març o abril".

L'augment del sou dels diputats

Manolo Mata s'ha referit també a una altra qüestió que s'ha estat debatent a les Corts en les últimes hores: l'augment del sou dels diputats. El PSPV i Compromís estan a favor de la pujada, però Unides Podem s'hi oposa si no hi ha unanimitat a la cambra. Els grups de dreta no volen incrementar els salaris. Mata ha dit que augmentar els sous "dignifica el seu treball".

Defensa la figura de Síndic de Greuges

D'altra banda, Mata ha defensat la figura del Síndic de Greuges després de l'enfrontament entre Ángel Luna i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ja que Luna va criticar la gestió de la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la gestió dels centres de menors.

Un enfrontament entre Luna i Oltra que s'ha traslladat també a les xarxes on dirigents de Compromís qüestionen el treball de Luna i consideren que no utilitza la mateixa vara de mesurar amb les conselleries del PSPV, el seu partit. Segons Mata, "cal tindre el màxim respecte pel Síndic de Greuges" i diu que creu "en l'honestedat de les persones" i que les seues propostes "són per a millorar les conselleries".

En contra de la taxa turística

En l'entrevista també ha fet referència a una altra diferència dins del Botànic entre el PSPV i Compromís, com la taxa turística. Per a Mata, es tracta d'una mesura que potser "molt negativa" per a destinacions com Benidorm, que negocia amb grans operadors. "Si tu carregues amb una taxa els turistes se'npoden anar a altres destinacions com Tunísia".

Sí que veu que potser positiva per a poblacions com Morella o València, per això considera que caldria parlar "d'una taxa turística municipal voluntària". "El model turístic valencià és peculiar i la gent que proposa la taxa mai ha parlat amb el sector", ha conclòs.

També et pot interessar

stats