Mas proposa una prova pilot de jornada de quatre dies per al funcionariat semblant a Islàndia

La vicepresidenta, de viatge institucional pel país nòrdic, assegura que "es pot treballar menys i ser més efectius"

Mas, amb el ministre islandés d'Infància i Educació, Áxmundur Einar
Mas, amb el ministre islandés d'Infància i Educació, Áxmundur Einar / GVA

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha apostat per abordar la pròxima legislatura un projecte experimental de reducció de jornada laboral a quatre dies entre el funcionariat. La idea està inspirada en l'experiència d'Islàndia, país pel qual la política valenciana està de viatge institucional. Aquest divendres s'ha reunit amb el ministre d'Infància i Educació islandés, Áxmundur Einar Daoason, amb qui ha intercanviat coneixements. 

Durant els dos últims dies, la vicepresidenta ha mantingut una intensa agenda de trobades amb membres del govern islandés per a conéixer millor les mesures de conciliació familiar impulsades des de l'Administració nòrdica. I ha assenyalat que Islàndia "és un exemple de com pot funcionar la jornada laboral de quatre dies en el sector públic". "Malgrat les diferències culturals, l'exemple islandés ens demostra que un govern valent pot millorar la vida de la ciutadania", ha afirmat, i ha recordat que el país "té una experiència acumulada en el terreny públic que pot ser de molta utilitat". "Es pot treballar menys i ser més efectius, estar més sans i feliços en el nostre dia a dia familiar i personal", ha assegurat.

La número dos del govern valencià ha celebrat el projecte islandés, implementat al llarg de tres anys, i ha exposat al govern de Reykjavík la proposta valenciana de reducció de jornada impulsada des de la Conselleria d'Economia i Treball. "És una iniciativa que a més ha sigut referent en el projecte recentment anunciat pel govern d'Espanya i el Ministeri d'Indústria i que ha començat enguany", ha detallat.

Protecció de la infància

D'altra banda, Mas ha valorat com a "molt inspiradora i interessant" la labor del govern d'Islàndia en matèria d'infància, i ha recordat que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ja ha fixat reunions amb els departaments de Justícia i Sanitat per a impulsar en els pròxims mesos el projecte islandés de Barnahus. La prova pilot d'aquest model s'implementarà a la ciutat de Castelló de la Plana i amb aquesta es pretén integrar en un únic servei tots els departaments que intervenen en un cas d'abús sexual infantil dins d'un entorn amigable per als i les menors supervivents de la violència sexual.

També et pot interessar

stats