Mas, Marzà i Navarro, portaveus adjunts de Compromís a les Corts

El grup parlamentari pretén exercir una oposició "dura, constructiva i sempre intentant que siga útil"

El nou síndic i els nous portaveus de Compromís compareixen després de registrar el grup parlamentari
El nou síndic i els nous portaveus de Compromís compareixen després de registrar el grup parlamentari / Europa Press

Compromís ha registrat aquest dimarts, a dos dies del tancament del termini, el seu nou grup parlamentari a les Corts, amb Aitana Mas, Isaura Navarro i Vicent Marzà com a portaveus adjunts del síndic, Joan Baldoví, en la seua nova etapa en l'oposició.

Un grup "potentíssim", amb dos encara conselleres i un exconseller, que pretén exercir una oposició "dura, constructiva i sempre intentant que siga útil per a no retrocedir ni un mil·límetre en drets, llibertats i en tot el que s'ha aconseguit aquests anys", amb l'objectiu de representar els cinc milions de valencians. Així ho ha destacat Baldoví després de presentar en el registre de les Corts el grup parlamentari, amb la qual cosa ja només queda el PSPV per a fer aquest tràmit.

Quant als terminis per al ple d'investidura de Carlos Mazón, líder del PPCV, com a president del futur Consell que compartirà amb Vox, Baldoví ha assegurat que Compromís no té cap problema que siga "com més prompte millor", però "sempre amb respecte del que diga el reglament de les Corts i els lletrats de la cambra".

"Volem començar a treballar ja, és la nostra obligació (...) Si es pot avançar (la investidura), no tenim cap inconvenient", ha asseverat. De fet, el síndic ha avançat que aquest mateix dijous anunciaran la seua primera proposta de llei, que anirà "en la línia del que representa Compromís".

Negociar amb el PSPV els òrgans estatutaris

D'altra banda, sobre la renovació dels òrgans estatutaris amb mandats caducats, que no va tirar avant en la passada legislatura, ha defés que "l'obligació dels polítics és arribar a acords i que les institucions funcionen", fet que ha relacionat amb el bloqueig "intolerable" del PP a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en l'àmbit estatal.

Després de garantir que "Compromís no vol fer això amb els òrgans estatutaris", ha urgit que els grups de les Corts siguen capaços de negociar respectant la voluntat dels valencians, sense “avassallament o imposicions". "Predisposició al diàleg, però corrons, no en volem cap", ha emfatitzat.

Preguntat per si negociaria aquest procés amb el PSPV, antic soci de Compromís en el Consell, Baldoví ha assegurat que sempre estan oberts a pactar i que suposaria "un bon missatge per a la societat valenciana".

Això sí, ha recordat que els socialistes no van voler cedir un dels seus dos llocs en la Mesa de les Corts, ja que finalment Compromís va obtindre gràcies als vots del PP en la sessió de constitució de la XI Legislatura de la setmana passada: "Som els primers que intentem negociar amb el PSPV i no trobem cap gest, però sempre estem oberts a negociar".

També et pot interessar

stats