Mas demana valentia a Sánchez i Feijóo per a abordar el finançament autonòmic

El president del govern i el líder de l'oposició visiten aquest divendres i el dissabte València

Aitana Mas en la roda de premsa posterior al Ple del Consell aquest divendres
Aitana Mas en la roda de premsa posterior al ple del Consell aquest divendres / À Punt

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha demanat "valentia" als líders dels dos principals partits, Pedro Sánchez (PSOE) i Alberto Núñez Feijóo (PP) —que estan entre aquest divendres i el dissabte a València—, per a abordar l'"agenda valenciana" i dialogar sobre la reforma del finançament autonòmic.

Preguntada per la visita al territori de tots dos líders, Mas ha insistit que tant l'un com l'altre "han de tindre clar que per a la societat valenciana l'infrafinançament és una qüestió troncal, del dia a dia, que continuem reivindicant amb força".

"M'agradaria que els dos s'assegueren i parlaren obertament de com aconseguirem un acord, que tinguen la valentia de posar un esborrany sobre la taula", ha afegit en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

"És una qüestió que s'haurà d'aprovar al Congrés i que requerirà el suport de les dues forces —segons Mas—, per la qual cosa hauran també de dialogar amb els seus partits per a consensuar les necessitats dels diferents territoris".

La vicepresidenta ha demanat als dos "valentia" i ha recalcat: "Sé que hi ha eleccions prompte i segons sembla això és un impediment quan hi ha discrepàncies internes, però parlem de justícia, d'un recurs bàsic que necessitem per a funcionar".

Així mateix, ha recordat que mentre no s'aconseguisca un nou finançament, es necessitarà "un anivellament transitori" que garantisca que la Comunitat arriba, "almenys, a la mitjana del finançament estatal".

També et pot interessar

stats